vrijdag 27 september 2024

DIY - oorbellen/earrings: 'Sweet Yellow'

DIY - oorbellen/earrings: 'Sweet Yellow'

Fel geel en zacht roze, dat gaat zeer goed samen vind ik. Maar ik had net niet genoeg roze schijfjes, dus deed ik er nog wat wit bij en volgens mij maakt dat deze bellen nog toffer.

Bright yellow and tender pink, that is a great match. But I didn't have enough pink discs so I added a few white ones and I think it makes the result even better.

woensdag 25 september 2024

Antwerpen: Ben Slendsens in Galerie Tim Van Laere

Antwerpen: Ben Slendsens in Galerie Tim Van Laere

Ik begaf me nog eens tot in een sjiek deel van onze stad: het nieuwe Zuid. Dat is een woonwijk die nog niet zo lang geleden werd aangelegd en waar alleen mensen met veel geld wonen. 

Ik woon zelf in Deurne Centrum/Noord en werk in Antwerpen Noord en als je dan in dat nieuwe Zuid komt, lijkt het wel of je in een andere wereld terecht komt. Ineens is alles proper, dragen de mensen allemaal designerkledij en is het er stil en rustig. (Ik vind het eerlijk gezegd een beetje spijtig dat de stad is opgedeeld in wijken op basis van het inkomen van de mensen die er wonen). 
En er zijn veel kunstgalerijen.

maandag 23 september 2024

Malta: Sliema

Malta: Sliema

Onze uitvalsbasis voor de verkenning van Malta was de stad Sliema. En vermits we tijdens onze eerste reis naar dit eiland heel content waren van het hotel, boekten we er tijdens ons tweede tripje opnieuw. 

vrijdag 20 september 2024

DIY - verzameld: juwelen zonder kralen/Collected: Jewellery Without any Beads

In een poging wat orde te scheppen in de chaos van mijn 'oorbellen'pagina, heb ik beslist om een aantal van mijn juwelentutorials bijeen te sprokkelen en per thema in een blogpost te gieten. In deze aflevering verzamelde ik alle oorbellen en juwelen waarin ik geen kralen gebruikte. In de plaats daarvan bestaan ze uit zelfgehaakte onderdelen, tussenstukken allerhande, knoopjes, hangertjes allerhande, schijfjes, ringen, keitjes en nog veel meer.

In an attempt to add some order in the chaos of my jewelry tutorial page, I decided to collect some jewelry tutorials by theme in a blog post. In this collection I gathered all tutorials and creations in which I didn't use beads. Instead I used crocheted parts, connectors, pendants, buttons, discs, rings, pebbles ... . 

DIY - verzameld: juwelen zonder kralen/Collected: Jewellery Without any Beads

woensdag 18 september 2024

Parijs: een collectie street art uit Montmartre

Parijs: een collectie street art uit Montmartre

Steden zijn meestal goeie vindplaatsen voor street art. In de éne stad vind je al meer pareltjes dan in de andere, maar ook binnen een stad kan dat erg variëren afhankelijk van de buurt.

maandag 16 september 2024

Malta: Ta Kalanta Sea Cave, of toch niet?

Malta: Ta Kalanta Sea Cave, of toch niet?

We zouden vanuit het vissersdorpje Marsaxlokk een wandeling maken naar een mooie plek aan de kust die mijn lief had uitgekozen. (Ik ben eerlijk gezegd vergeten welke plek dat juist was, ik zal het hem eens vragen... ) . Dat was ten minste het plan.

vrijdag 13 september 2024

DIY - oorbellen/earrings 'zonnestraaltjes'

DIY - oorbellen/earrings 'zonnestraaltjes'

Een paar bellen zonder ook maar 1 kraal. Dat kan! De gekleurde onderdelen kocht ik in een winkeltje in Sevilla. De rest had ik nog in huis. 
Ik ben helaas niet zo tevreden van de kwaliteit van het stralencomponent, want als je goed ziet, zie je dat daar vlekken opzitten. Dat gebeurt wel meer met dat soort van materiaal.... . Maar ik ben toch content van de oorbellen zelf.

A pair of earrings without any beads, it is possible! I bought the coloured parts in a shop in Sevilla, the other parts I already had a while in my bead stash.
I am not that happy about the quality of the art with rays: it has some spots on it. That often happens with that kind of parts... . But besides that I am happy with this design. 

woensdag 11 september 2024

Parijs: zachte poezen in het kattencafé

Parijs: zachte poezen in het kattencafé

Ik weet het, ik schreef al eerder over het kattencafé van Parijs. Maar elke gelegenheid om katten in de aandacht te zetten is goed wat mij betreft. En ik had deze keer de gelegenheid om er een aantal goed op foto te zetten. Ikke extra blij dus.

maandag 9 september 2024

Malta: overal zee

Malta: overal zee

Malta bestaat uit verschillende niet erg grote eilanden. Dat wil dus zeggen dat de zee altijd dichtbij is. Dat vind ik alvast niet erg, ik hou van de zee. Al ben ik er niet echt in gegaan. Ik heb me beperkt tot een plonske in het zwembad van het hotel. 

vrijdag 6 september 2024

DIY - oorbellen/earrings "Ciri"

DIY - oorbellen/earrings "Ciri"

Ik wilde eens bellen maken met een combinatie van deze gouden onderdelen. En ik diepte deze mooie kraaltjes op uit mijn doos met edelsteenkralen. Geen idee trouwens over welke soort van edelsteen het hier gaat. 

I wanted to make a pair of earrings with the combination of these golden coloured parts. And in my box with gem stone beads, I found these green beads to combine with the golden parts. No idea what kind of gem stone they are made of ... . 

woensdag 4 september 2024

Antwerpen: 'Dierenleven' in het MUKHA

Antwerpen: 'Dierenleven' in het MUKHA
Guerrilla Beehive - Anne Marie Maes

Een tentoonstelling vol dieren, dat moest ik zien! Dus nam ik mijn trouwe museumcompagnon - zijnde mijn mama - bij de arm en dook het museum in.

maandag 2 september 2024

Malta: Villa Frere en zijn tuinen

Malta: Villa Frere en zijn tuinen

Toch wel tof zenne, zo'n lief dat op voorhand al goed uitzoekt wat we kunnen doen op de plek van onze bestemming. Hij ontdekte bijvoorbeeld de ietwat verborgen en moeilijk te vinden schat waarover ik vandaag ga vertellen.

woensdag 28 augustus 2024

Boekentip: 'de vrienden van het vastgoed' van Tom Cochez en David Leloup

Boekentip: 'de vrienden van het vastgoed' van Tom Cochez en David Leloup


Iedereen herinnert zich nog de passage van Bart De Wever in het Antwerps sterrenrestaurant het fornuis alwaar hij naar eigen zeggen alleen een cola zero had gedronken en waarna hij met tranen in de ogen beloofde volledig transparant te zijn over vastgoedoperaties in Antwerpen.
Hij was er op uitnodiging van vastgoedmagnaat en notoire cokeverslaafde (en dan gaat het niet over cola zero) om diens verjaardag te vieren. Op het feestje nog meer politici uit het Antwerpse standsbestuur, maar ook uit de PS en nog een hoop figuren in en rond de vastgoedsector.

maandag 26 augustus 2024

Geklets: over mijn zomer, de miserie bij het bestellen van een nieuwe bril, en nog wat losse flodders...

dahlia's

Terwijl ik dit schrijf is mijn zomervakantie van 5 weken alweer voorbij. En ik had weer last van een vervelend verschijnsel: vanaf halverwege mijn vakantie ongeveer begon het alweer : 'oh nee! Ik zit al in de helft! Het is alweer bijna gedaan!'. Dit soort van gedachten poppen dan zeer vaak op in mijn hoofd en maken dat ik niet meer helemaal ontspannen kan genieten van de vele vrije dagen die nog volgen vooraleer de vakantie echt voorbij is. Herkenbaar?
Ik had overigens deze keer geen last van het verschijnsel dat in het verleden ook wel eens mijn vakantieplezier een ietsepietsie vergalde: het overvol proppen van mijn vakantie met vanalles wat ik wilde doen waardoor ik zo'n volle agenda heb dat ik niet meer kan ontspannen en bovendien ook nog eens ambetant ben omdat er nog een hoop andere dingen zijn die ik wilde doen die er niet meer bij kunnen. Herkenbaar?

donderdag 18 juli 2024

Antwerpen: Jef Verheyen - VENSTER OP HET ONEINDIGE - in het KMSKA

Antwerpen: Jef Verheyen - VENSTER OP HET ONEINDIGE - in het KMSKA

Ik zou mijn jaarlijkse lange zomervakantie starten door letterlijk op het einde van mijn werkdag om 6 uur met mijn valies buiten te stappen en een kwartiertje naar het station te stappen om daar vervolgens om half 7 op de (tegenwoordig veel te dure) trein naar Parijs te stappen voor een weekje vertier in de Franse hoofdstad.

vrijdag 5 juli 2024

DIY - oorbellen/earrings 'blauwtje'

DIY - oorbellen/earrings 'blauwtje'

Als ik door mijn kralen rommel, dan kan ik plots 'gepakt 'worden door de schoonheid van een simpele kraal. Dat had ik bij deze kralen. Gewoon niet al te fijne of zorgvuldig afgewerkte blauwe glaskralen. Maar die kleur! Heerlijk! En goud past goed bij blauw ...

Sometimes while wandering around through my bead stash, a simple bead can catch my eye. I had that with these beads. Simple, not very sophisticated blue beads. But that colour! Delightful! And gold matches good with this colour.

woensdag 3 juli 2024

Metz: Le Musée de la Cour d'Or

Metz: Le musée de la cour d'or 

Metz is goed voorzien van interessante musea. Ik schreef al over ons bezoek aan 2 van de 4 tentoonstellingen in Centre Pompidou Metz, (hier en hier), maar er is nog een museum waar je uren in kan verdwalen: le Musée de la Cour d'Or. En daar ga ik het vandaag over hebben. Er was echt zeer erg veel te zien, dus verwacht je aan veel foto's!

dinsdag 25 juni 2024

Geklets : Over een Parijstripje dat in duigen viel, afscheid van bijzondere mensen, ziek zijn, Post NL, de Lijn en nog wat losse flodders ...

Op de moment dat ik dit schrijf (woensdag 19 juni om half 5) zou ik binnen 2 uurtjes in het station aankomen met mijn valies na een dagje hard werken en in de trein richting mijn favoriete stad stappen, op zoek naar weer nieuwe ontdekkingen en avonturen. Maar helaas pindakaas. Ondergetekende zit in de plaats daarvan al een paar dagen te vegeteren in de zetel. En deze inleiding zet ineens de toon voor de rest van dit bericht: véél kommer en kwel en ellende en ergernissen deze keer. Maar ik wil wel alvast iedereen geruststellen dat ik er niet onderdoor zit. Maar het leven geeft je gewoon niet altijd mooie dingen en die dingen mogen ook op mijn blog.

vrijdag 21 juni 2024

DIY - oorbellen/earrings 'Geeltje'

DIY - oorbellen/earrings 'Geeltje'

Ik zag in een kralenwinkel in Sevilla mooie grote gele druppelkralen die - niet even duidelijk op alle foto's - facetgeslepen waren. En ik vond het een goed idee om ze te combineren met vintage kralenkapjes (ik kocht ze toch ooit als vintage ... . Maar dat is een wat vage term vind ik ... ). Simpel en mooi. 

In a bead shop in Sevilla I found some gorgeous big yellow drop beads, faceted (but that is not always visible at the pictures). I combined them with vintage bead caps (I bought them as being 'vintage', but this is a very blurry word so I am not sure sure what it means ... . ) Simple an beautiful... .

woensdag 19 juni 2024

Malta: de megalitische tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra

Malta: de megalitische tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra

Een lief hebbend die erg veel interesse heeft in archeologie en oudheid leidt er ook toe dat tijdens onze  reizen archeologische vondsten steevast op de planning staan. Mijn eigen liefde voor de oudheid is minder groot en minder onderbouwd met kennis maar toch geniet ik zelf ook van de bezoekjes aan hopen opgegraven stenen.

maandag 17 juni 2024

Metz: flora en fauna

Metz: flora en fauna

Ik schreef eerder al dat ik Metz opvallend groen en fleurig vond toen ik er was in de zomer van 2023. Dat bleek al uit de artikelen die ik schreef over de botanische tuin met zijn wonderlijke dieren en planten en de tijdelijke zomertuin

vrijdag 14 juni 2024

DIY - oorbellen/earrings: 'viooltje'

DIY - oorbellen/earrings: 'viooltje'

Vandaag een paar oorbellen waar geen kraal aan te pas kwam. Héél makkelijk dus. Ik kocht de viooltjes in een kralenwinkel in Sevilla en de blaadjes in een Nederlandse Etsywinkel. Het zijn heel lange oorbellen, maar ik hou van lange oorbellen. 

Today a pair of earrings without beads.. Very easy to make! I bought the pansies in a bead shop in Sevilla and the leaves at a Dutch Etsy shop. The earrings are very long but I like long earrings.

woensdag 12 juni 2024

Malta: Spinola Bay in St Julian

Malta: Spinola Bay in St Julian

Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat St Julian een stuk was van de stad Sliema, maar wat googlewerk vooraleer ik dit begon te schrijven leert me dat het deel uitmaakt van een andere gemeente, zijnde St Julian zelf (of San Giljan in het Maltees)... . Waar Google allemaal niet goed voor is zeg ..; . Weer wat bijgeleerd!

maandag 10 juni 2024

Metz: Église Sainte-Ségolène

Metz: Église Sainte-Ségolène

Al kuierend doorheen de straatjes van Metz liepen we op nog een kerkje. Het lag te baden in de gouden gloed van het avondzonnetje en aan zijn lokroep om eventjes binnen te komen was niet te ontkomen.

vrijdag 7 juni 2024

DIY - vierkante kadozakjes/simple gift bags

DIY - vierkante kadozakjes/simple gift bags



Ik heb nog eens  een oudje vertaald. Deze kadozakjes zijn zo simpel en handig om wat kleinigheden in te steken. Ik hou van herbruikbare of gerecycleerde kadoverpakking en deze zakjes kan je eindeloos opnieuw gebruiken. Ik heb er nog altijd ergens een voorraadje van liggen voor als ik er eens nodig heb. 
Ze zijn overigens ook erg handig op kleine restjes stof mee te verwerken;

Today I translated an old DIY. These gift bags are so easy to make and very handy to wrap some small gifts. I like reusable or recycled gift wraps and  you can endlessly reuse these small gift bags. I Still have a few of them lying somewhere. 
This is also a good way to use a small amount of left over fabrics ...

woensdag 5 juni 2024

Parijs: Brancusi in Centre Pompidou

Parijs: Brancusi in Centre Pompidou

Ik dacht eigenlijk dat Centre Pompidou in Parijs een flinke tijd gesloten zou zijn voor renovatiewerken. Maar toen ik in de maand april een paar dagen in Parijs was, zag ik in de metro een reclame voor een tentoonstelling rond Brancusi in Centre Pompidou en zo wist ik én dat mijn info niet klopte én waar ik tijdens mijn reisje in mei naar Parijs zeker naartoe zou gaan ... 

vrijdag 31 mei 2024

DIY - oorbellen/earrings 'August Sun'

DIY - oorbellen/earrings 'August Sun'

Vandaag nog eens wat gepriegel met kleine kraaltjes en metaaldraad. Een beetje arbeidsintensiever, maar het resultaat mag gezien worden, al zeg ik het zelf. 

Today it's time to do a bit of fiddling with seed beads and Metal wire. It requires a bit more time and work, but the result is amazing, isn't it? 

woensdag 29 mei 2024

Malta: als de avond valt over de baai tussen Valletta en Sliema

Malta: als de avond valt over de baai tussen Valletta en Sliema

Tijdens onze 2 reisjes naar Malta verbleven we in een hotel in Sliema. Deze stad ligt aan een baai, met aan de overkant de zeer mooie stad Valletta.


maandag 27 mei 2024

Metz: een portie Street Art

Metz: een portie Street Art

Ik laat mijn speurend oog graag ronddwalen op zoek naar mooie Street Art. En ook in Metz ben ik op dat vlak aan mijn trekken gekomen.

vrijdag 24 mei 2024

DIY - oorbellen/earrings "Yennefer"

DIY - oorbellen/earrings "Yennefer"

Ja, ik weet het: ik maakte de laatste keer echt veel bellen met blingblingfacetkraaltjes. Je kan daar ook zoveel mee doen... . Deze keer in de kleurencombo groen en goud.

Yes I know: I made a lot of earrings with faceted beads the last time I dove into my bead stash. But you can do so much with faceted beads... . This time with the colour combination green and golden. 

woensdag 22 mei 2024

maandag 20 mei 2024

Parijs: 4 dagen in 5 foto's in mei '24

Parijs: 4 dagen in 5 foto's in mei '24


Ook deze maand trok ik een paar daagjes naar Parijs (en ik ben van plan om dat binnenkort nog eens over te doen,!) Hier het verslag dat ik elke dag op Instagram en mijn (privé)facebookprofiel plaatste: 

vrijdag 10 mei 2024

DIY - oorbellen/earrings "Sunny Side Up"

DIY - oorbellen/earrings "Sunny Side Up"

Om oorbellen te maken heb je een aantal basisonderdelen nodig: nietstiften, oorhaakjes, ringetjes ... . En die zoek ik altijd op Etsy. Probleem: op Etsy kan je nog veel meer mooie dingen vinden en zo stuitte ik op een winkel van iemand die zelf glaskralen maakte en ik zag daar deze schattige spiegeleitjes te koop. Zeg nu zelf: daar zou je toch ook niet aan kunnen weerstaan! En nu hangen ze aan mijn oren de wereld wat vrolijker te maken ;).

To make earrings, I need some basic supplies: head pins, jump rings, ear wire ... . An i always look for them at Etsy. Problem: you can find a lot of fun and beautiful supplies there and when I stumbled upon these sweet and funny sunny side up-beads, i couldn't resist them. And now they are hanging on my ears, bringing a sparkle of joy into the world. 


woensdag 8 mei 2024

Malta: zoutwinning op Romeinse wijze

Malta: zoutwinning op Romeinse wijze

Mensen die mij goed kennen weten dat ik een kwistige gebruiker ben van zout. Ik ben dan ook niet zo'n grote fan van de laatste tendens om overal minder zout in te doen , al begrijp ik dat de gemiddelde mens wellicht meer zout gebruikt dan goed voor hem is. 


maandag 6 mei 2024

Antwerpen: 'the Tie that Bind' door Jim Shaw in het MUKHA

Antwerpen: 'the Tie that Bind' door Jim Shaw in het MUKHA
detail uit een werk van Jim Shaw

Het werd tijd dat ik in mijn eigen stad ook nog eens uit mijn kot kwam besloot ik een dikke week geleden. Dus stapte ik de metro in - dat is altijd spannend: hoeveel roltrappen werken er deze keer en welke zullen dat dan zijn? - nam mijn mama bij de arm en stapten we gezwind richting Mukha.

vrijdag 3 mei 2024

DIY - verzameld/collected - juwelen met edelsteenkralen/jewelery with gem stone beads

In een poging wat orde te scheppen in de chaos van mijn 'oorbellen'pagina, heb ik beslist om een aantal van mijn juwelentutorials bijeen te sprokkelen en per thema in een blogpost te gieten. In deze aflevering verzamelde ik alle oorbellen en juwelen waarin ik edelsteenkralen verwerkte.


Ik gebruik in onderstaande ontwerpen soms edelsteenkralen als kleine toevoeging, maar soms zijn ze ook de eye catcher van het juweel. 

10 jaar geleden alreeds schreef ik een blogartikel over edelsteenkralen en nog eentje over splitkralen die meestal ook van edelsteen zijn. Je kan het hier en hier lezen... .


 
In an attempt to add some order in the chaos of my jewelry tutorial page, I decided to collect some jewelry tutorials by theme in a blog post. In this collection I gathered all tutorials and creations in which I used gem stone beads.

In the designs below I use the gem stone bead often as a side note in the earring. But sometimes, this material is the eye catcher of the earring.

10 years ago I wrote an article about gem stone beads and about chip beads (mostly made of gem stones). You can read it here and here, but you will have to use google translate because I didn't translate it into English. Maybe one day I do it... 

DIY verzameld/collected - juwelen met edelsteenkralen/jewelery with gem stone beads

maandag 29 april 2024

Parijs: 4 dagen in 5 foto's in april 2024

Parijs: 5 foto's voor 4 dagen in april 2024

Met de kerstperiode was het er helaas niet van gekomen om naar Parijs te treinen. Nochtans een goede gewoonte die ik me de laatste jaren eigen heb gemaakt. Maar het voelde toen niet goed en het was de juiste beslissing. Maar nu was het ook overduidelijk de juiste beslissing om wél een paar daagjes te gaan. 

vrijdag 26 april 2024

DIY - oorbellen/earrings: 'kitty'

DIY - oorbellen/earrings: 'kitty'

De oorbellen van deze week leken me uitermate geschikt om de week vol katten af te sluiten. Ik kocht deze schattige kleien kattenhangertjes op Etsy (gewoon aan de normale prijs, geen gesponsor hier). Aan katten kan ik nu eenmaal niet weerstaan. Veel heeft zo'n hanger natuurlijk niet nodig om zich te ontpoppen tot een mooie oorbel, dus hield ik het voor de rest eenvoudig. 

Today I have the perfect earrings for you to end this week full of cats. I bought this clay pendant at Etsy (at full price, no sponored things here ... ). It's a fact: I can't resist a cute kitten.
A pendant like this doesn't need much to transfer into a pair of nice earrings, so I kept it simple. 

donderdag 25 april 2024

Malta: nog een laatste keer : katten!

Malta: nog een laatste keer : katten!

Vandaag vertel ik nog een laatste keer over de katten die ik tegenkwam in Malta. En daarmee is het hier inderdaad zoals ik me maandag voornam deze week opnieuw een hele kattenweek geworden (als alles gaat zoals gepland morgen nog een uitsmijter! ) . Dat deed ik al eens een keertje eerder over de katten in Marokko.

woensdag 24 april 2024

Malta: nog katten!

Malta: nog katten!

Ge gaat nog een overdosis katten krijgen want hier ben ik opnieuw met een lading Maltese katten!

dinsdag 23 april 2024

Malta: het kattenparkje in Sliema

Malta: het kattenparkje in Sliema

Het vissersdorpje van vorige keer was niet de enige plek waar Maltezers (zwerf)katten in de watten leggen. In Sliema, een stadje vlakbij Valletta (en het stadje waar we logeerden), vond ik nog een plekje dat helemaal in het teken van katten staat.

maandag 22 april 2024

Malta: een vissersdorpje in Valletta vol met katten

Malta: een vissersdorpje vol met katten

Bon, HOOG tijd dat ik nog eens wat extra aandacht besteed aan de lieflijkste schattigste zachtste en eigenzinnigste eigenwijze huisdieren die het leven des mensen een extra streepje gelukzaligheid bezorgen: ... katten uiteraard!

vrijdag 12 april 2024

Uit mijn 4de tekenboekje: zeven: mandala's!

Uit mijn 4de tekenboekje: zeven: mandala's!

We zijn alweer aanbeland bij de laatste aflevering met tekeningen uit mijn sketchboekje. Ondertussen ben ik al druk bezig geweest in mijn nieuw boekje, dat een pak groter is dan de boekjes die ik gewoonlijk gebruik: Ik vond zo direct geen van hetzelfde formaat dat ik normaal bezig, maar ik vond wél een mooi boekje met deels ook zwarte pagina's waardoor ik daar met witte stiftjes op tekeer kan gaan. Het nadeel is wel dat het tijdens vergaderingen een pak minder diskreet is dan deze kleintjes. Maar ach, het zij zo, ik ga het daar niet voor laten.

maandag 8 april 2024

Parijs: 'weesfoto's'

Parijs: 'weesfoto's'

Soms heb ik wat foto's die ik onderweg maak en die ik niet direct aan een onderwerp voor een blogartikel kan linken. Van mijn laatste Parijsreisje afgelopen zomer heb ik er zo een hele hoop. Die krijgen vandaag eens de aandacht die ze verdienen.