maandag 23 september 2024

Malta: Sliema

Malta: Sliema

Onze uitvalsbasis voor de verkenning van Malta was de stad Sliema. En vermits we tijdens onze eerste reis naar dit eiland heel content waren van het hotel, boekten we er tijdens ons tweede tripje opnieuw. 

Malta: SliemaMalta: SliemaMalta: Sliema

Sliema ligt aan de kust, en lijkt wel een klein schiereilandje. Het heeft dus veel waterkant. Je kan er lang wandelen langs de kustlijn. Toch heeft het geen stranden, er liggen alleen rotsen naast de zee. Maar je kan er wel zwemmen.

Malta: SliemaMalta: SliemaMalta: Sliema

Aan de overkant ligt Valletta, en vanop Sliema heb je een mooi zicht op de skyline van Valletta. Dat liet ik hier al zien.

Malta: SliemaMalta: SliemaMalta: Sliema

Sliema is een handige plek om te verblijven op Malta. Ons hotel lag dichtbij de veerboot naar Valletta en er vertrekken veel bussen naar alle mogelijke bestemmingen op het eiland. Aan de kustlijn zijn er veel eetgelegenheden.  Er zijn ook wat winkelstraatjes, een klein winkelcentrum, en ook wat moderne hoogbouw. 

Malta: SliemaMalta: SliemaMalta: Sliema

Sliema is minder mooi dan Valletta vond ik. Niet dat het een lelijke plek is, maar het is er wat chaotischer, wat meer een rommeltje en met iets meer nadruk op praktisch ipv op schoonheid. Er zijn ook meer hotels dan in Valletta denk ik. Het was voor ons echt de uitvalsbasis naar andere plekken op het eiland. 

Malta: SliemaMalta: SliemaMalta: SliemaMalta: Sliema

Ik heb er graag door de straten gewandeld, en kwam terug met wat plaatjes van mooie plekjes ;).

Malta: SliemaMalta: SliemaMalta: Sliema

Meer Malta op deze pagina of via deze tag ... .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com