maandag 18 mei 2020

Mijn soeprecepten verzameld...

Mijn blog bestaat binnenkort 10 jaar en ik ben al een tijdje druk doende om mijn blog vanaf de allereerste blogpost na te lezen, aan te passen, dingen te verwijderen, linken te herstellen of verwijderen... . Ik ben ondertussen - van 10 jaar geleden vertrekkend - al aangekomen in februari 2013. Nog 7 jaar te gaan  😆.
Af en toe wil ik een blogje schrijven rond oude blogposts en vandaag koos ik er voor om al mijn soeprecepten eens op een rijtje te zetten. (En dan kies ik er vervolgens eentje uit om straks te maken want het is hier net striemend aan het regen en dan smaakt soep eens zo goed! ).

Vintage tomatensoep met tapioca
Vintage tomatensoep met tapioca - 2018


Ik maakte van de gelegenheid gebruik om eens te kijken welke soeprecepten het meest bekeken werden op mijn blog en de top 3 ziet er zo uit:

  1. snijbiet : een recept uit 2010, en tevens het eerste dat ik ooit schreef! Ik heb de laatste jaren geen snijbiet meer gezet in mijn tuin, maar ik heb precies zin om dat dit jaar toch nog eens een keertje te doen, want snijbiet is echt zo lekker. Tegenwoordig verkoopt mijn plaatselijke supermarkt gelukkig soms ook snijbiet en komt dat ook zonder dat het in mijn tuin staat wel eens op mijn bord. 
  2. Knolseldersoep, de versie met wortelen uit 2011: Vroeger at ik zeer vaak knolseldersoep, maar ik denk dat ik dat na het schrijven van het receptje niet meer maakte. Misschien toch nog eens doen? 
  3. Wantansoep uit 2014. Dat eet ik zeer graag maar omwille van het vele werk dat er in kruipt, maak ik het niet zo vaak zelf.
Gazpacho
Gazpacho - 2017
En deze 3 werden het minst vaak bekeken: 
  1. Romige Rettichsoep: Mijn laatste soepreceptje, uit 2019. 
  2. Daar staan er 2 met hetzelfde aantal lezers: Bouillabaise zonder alcohol uit 2012 en witloofsoep uit 2018.
  3. Zomers frisse Gazpacho uit 2017. Nochtans een hééééél lekker soepje, zeker in de zomer!

Tomatensoep eens anders
Tomatensoep eens anders - 2015
Aziatische tomatensoep met tofu en ei
Aziatische tomatensoep met tofu en ei - 2012
Tomatensoep met balletjes
Tomatensoep met balletjes  - 2010

Aardperensoep
Aardperensoep - 2015
Recept/recipe: knolseldersoep met stilton en soepparels/ soup of celeriac with stilton and soup pearls - 2023



Ooit schreef ik een aantal blogposts vol recepten of tutorials die ik verzamelde op de blogs die ik las. Ook over soepen maakte ik er zo eentje... .

Mijn andere recepten vind je allemaal op deze pagina


6 opmerkingen:

  1. Ik zou er spontaan een soepeter van worden! Wat zien al je soepen er smakelijk uit. En dat op de foto. Dat getuigt van kook en fotografeertalent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk al die soeprecepten. Wij zijn ook soepmensen dus dit meteen maar mooi op mijn Pinterestbord geplaatst. Zo komen jouw recepten zeker nog eens van pas. Misschien iets minder de komende dagen want we krijgen zomerse temperaturen (hoihoi) en dan vind ik een slaatje net iets lekkerder. Toch bedankt voor het delen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zijn heel wat soepen zeg. En ze zien er allemaal goed uit.

    Ik ben ook bezig om mijn oudste posts eens op te ruimen. Ze stammen nog uit 2008!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoera met die bijna 10 jaar. Ik ga deze post bewaren en eens rustig nalezen als iedereen hier weer het huis uit is. Wat een schat, deze post.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, wat een karwei. In ben ook bijna 10 jaar in blogland, maar ik durf zo'n schoningsactie niet aan...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. I love a homemade soup, there is nothing better. I'm afraid that I do like my soups hot though, cold soups just don't do it for me!

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com