dinsdag 27 september 2016

recept: maaltijdsoep met zalm en spinazie


Da'k geen viervoeters maar meer vliegende en zwemmende dieren moest eten. Of vegetarisch. Dat was de boodschap van mijn huisarts toen ze mijn bloedresultaten zag: te veel slechte cholesterol, te weinig goede. Veel vis eten is dan goed. Vette vis zelfs. 
Ik was niet verbaasd. Ik ken namelijk mijn eigen eetgewoonten en ik ben ondanks het feit dat ik me bij het eten van vlees ethisch gezien hoe langer hoe ongemakkelijker begin te voelen, een grote vleesliefhebber. 
Maar ik probeer te luisteren naar mijn dokter, negeer die lekkere stukjes vlees die ik in mijn diepvries heb zitten en ga op zoek naar alternatieven. 
Zo herontdekte ik deze heerlijke soep.
Ik maakte hem al een paar keer en hij is echt heel erg lekker!
Het recept zoals zij het uitschreef is goed op zijn eigen, maar ik besloot er meer groenten aan toe te voegen omdat me dat nog gezonder leek en er mijn eigen twist aan te geven.
En dan heb je dit:


INGREDIËNTEN:

- een stukje zalm per persoon
- een zak verse spinazie
- een handje babymaïs
- een ui
- teentje look
- erwten
- kerstomaatjes
- half bakje champignons
- groentenbouillon
- room
- een lepel mosterd
- een lepel mosterd met zaadjes
- aardappelen
- beetje bakstof


ZO MAAK JE HET:

- schil de aardappelen en snij ze in stukken
- snij de champignons in schijfjes
- was de groenten die gewassen moeten worden
- snij de zalm in stukjes


- smelt de boter of verwarm de olie en bruineer de ui en de fijngeknepen look
- giet er water bij en voeg de bouillon, de mosterd, de zaadjesmosterd en de aardappelen toe
- als de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je er de champignons, babymaïs en erwten toe


- neem een ruime soepkom en leg daarin een flinke hand spinazie, wat kerstomaatjes en de blokjes zalm.
- Schep daarop de hete soep en laat even staan. Doordat de zalm in blokjes gesneden is en de soep heet is gaart de vis op deze manier net genoeg. Te lang gekookte vis wordt namelijk te droog en da's niet lekker.
- nog een scheutje room en het eten is klaar!


meer recepten op deze pagina...
Follow

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...