donderdag 29 september 2016

Parijs: Marché aux Fleurs Reine Elizabeth-II


Dat er in de buurt van de Notre Dame meer te zien is dan alleen de kerk op zich, vertelde ik vorige week al. 
Maar - als je er dan toch al bent - ik heb er nog een tof plekje ontdekt... 


Als ik naar de Notre Dame ga of naar de mooiste boekenwinkel die ik ooit zag, neem ik de metro en stap ik af in metrohalte cité.
Dan kom je boven op een pleintje waar je als je rechts gaat uitkomt aan de Sainte Chapelle ....

...en als je de linkse kant kiest stoot op een bloemen- en plantenmarkt.
In 2014 is de markt van naam veranderd en nu is ze genoemd naar de huidige koningin van Engeland: Marché aux fleurs Reine-Elizabeth-II.


Ik las dat er ook vogels en kleine huisdieren verkocht worden in het weekend, maar ergens anders las ik dan weer dat dat niet meer mocht.
Dat zou wel kunnen natuurlijk, op onze Antwerpse vogelmarkt mag dat ook niet meer. 


Ik bezocht de plantenmarkt op de laatste dag van mijn Parijsreisje, een woensdagnamiddag in augustus. En dat bleek niet de meest geschikte moment om dat te doen. In augustus trekken  namelijk veel Parijzenaars de stad uit - het is er dan ook merkbaar rustiger in de metro heb ik vastgesteld - en op de plantenmarkt zijn er dan veel kramen gesloten wegens jaarlijkse vakantie. 


Toch waren er nog genoeg open om me een indruk te geven van wat er zoal te koop is in Parijs op vlak van planten en bloemen.


En ook hier weer hetzelfde als in de boekenwinkel. Ik liep al gauw tegen planten aan die ik écht graag in huis zou hebben. Deze vetplant - mét streepjes, die moéten er echt op staan! - staat al lang op mijn verlanglijstje en ik zag nog meer moois dat mijn appartement schoon zou kunnen opfleuren.


Helaas, ook voor planten had ik geen plaats in mijn bagage tenzij ik er 30 euro voor zou bijbetalen en dat vond ik toch te veel van het goede. De plantjes zouden zo wel echt duur worden.
Dus heb ik ze maar braaf laten staan.


De plantenmarkt is opgebouwd met vaste 'barakken' en naast planten zie je er ook kleine interieur- en cadeauartikelen.
Ze is elke dag open vanaf 8 uur. Sluitingstijd is me niet echt duidelijk: ik lees hier en daar om 6 uur en elders dan weer half 8. Ik was er zelf op een woensdagnamiddag en toen was ze open :).


Als ik eens op een andere moment van het jaar in Parijs ben, ga ik er zeker nog eens kijken!


Meer blogposts over Parijs via deze tag of hier ...
Follow

8 opmerkingen:

 1. Wonderful little Paris tour! Love flowers and seeing the plant shop. thanks for the tour!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, fantastisch zo'n groene oase in de stad. Lijkt me heel moeilijk om niets te kopen. Dank voor deze tip, mocht Parijs er ooit van komen, ga ik zeker hier ook even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lovely photographs - thanks so much for sharing them. Found you here via the Blogging Buddies site, although we've "met" elsewhere on Etsy too.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wonderful blog post about Paris! I think you had a great time.

  BeantwoordenVerwijderen