Dat komt door mijn moeder : zij is namelijk ook een soepboerin...
Zegt ze zelf toch altijd...
Ze heeft daarstraks veel gegeten van deze soep want ze vond het lekker. en dan zei ze : 'ach ja , ik ben dan ook een soepboerin ' :-) .
En ik hou ook van champignons. En ook van de combinatie van deze 2, dan krijg je namelijk dit :
( mooie kom trouwens hé ! )
Ik maak deze soep al heel erg lang en ik doe dat zo :
de ingrediënten
- 1 grote ui, in stukken gesneden
- naar goesting : teentje look
- 500 gr paddenstoelen ( ik heb gewone champignons gebruikt, maar het kan natuurlijk ook met andere... )
- bouillon
- boter
- witte bloem
- room of koffiemelk of zo
- eventueel bieslook
- water
wat doe je er mee ? :
- snij de ui fijn en bruineer hem met wat boter in de pot.
- kook ondertussen het water ( ik doe dat altijd gewoon in de waterkoker : makes sense , niet ? :-)) )
- snij de paddenstoelen in schijfjes ( ik was ze niet )
- gooi ze mee in de pot en laat ze goed doorstoven.
- als ze gaar zijn, haal je ze effe uit de pot ( vocht niet weggieten !!! ) en smelt je een klontje boter
- doe er wat bloem bij, net zoals wanneer je een roux of witte saus maakt.
- en roeren maar met die klopper !
- voeg er geleidelijk aan het warme water en de bouillonblokjes aan toe.
- blijven roeren !!
- dat kieper je er de champignons terug bij en laat je het allemaal nog effe koken
- afkruiden met peper ( héél lekker bij paddenstoelen namelijk ) en zout en room erbij ( op de foto zit die er nog niet in )
- en wat bieslook erover snipperen.
Meer recepten op deze pagina... .
het ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen