woensdag 5 februari 2014

kervelsoep

ne klassieker vandaag : kervelsoep met ballekes.
en met een wolkje room, dat hoort er gewoon bij.



ingredienten :
- bouillonblokjes , kip of groenten
- een pak verse kervel
- een aardappel of 2
- een bakje champignons
- een ui
- wat room
- gehakt voor ballekes. Ik gebruikte runds/varkengehakt
- erwten, diepvries of vers. Niet uit blik of een potteke ; da's niet lekker !
- vetstof om te bakken



hoe maak je het ? : 

- draai balletjes van het gehakten balletjes rollen. Gewoon wat peper en zout er onder. Meer moet niet..










- schil de ui en snij hem in blokjes
Bruineer hem in wat vetstof.
- doe er water bij en bouillonblokjes en breng aan de kook. ! Laat ze dus niet te lang koken !
- schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Ze mogen dan mee in het water koken. Het is niet de bedoeling dat ze helemaal platkoken en vermits het kleine blokjes zijn zijn ze snel klaar
-snij de champignons in schijfjes en kieper ze bij de rest in de bouillon
- snij de kervel fijn, heel fijn.
- als de soep bijna gaar is - en dat is snel - mogen de ballekes en de champignons nog 5 minuten mee koken.
- helemaal op het einde gaat de kervel erbij. Dat moet zelfs niet koken.
- nog een vleugje room en dan is het :



genieten ! 



2 opmerkingen:

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...