De acties bij Delhaize leidden ertoe dat ik ineens besloot om nog eens een pot knolseldersoep met stilton te maken. En dat was zeer lang geleden! Ik kende het recept uit een kookboek dat ooit in mijn bezit was maar dat ik heb achtergelaten bij mijn ex toen ik weer alleen ging wonen. En dit recept is exact de reden waarom ik het achterliet: het was de lievelingssoep van mijn ex, vandaar...
The social actions of the workers of Delhaize made me decide to make this recipe. And that was a very long time ago!
I know this recipe from a cook book I once owned but left behind when my relation ended in 2008. This recipe was the favorite soup recipe of my ex, that's why I let him keep the book.
Maar ik herinnerde me ook dat er véél lekkere soeprecepten in dit boek stond en dus heb ik het jaren later voor mezelf ergens tweedehands op de kop getikt. Ik miste het namelijk.
But I didn't forget the number of tasteful recipes in the book and started to miss it. But luckily I succeeded in finding a second hand copy.
Ik ga altijd winkelen in den Delhaize. Dat is niet omdat ik dat een veel betere winkel vind dan alle andere winkels, maar omwille van praktische redenen: Delhaize is de dichtstbijzijnde supermarkt en omdat ik een hekel heb aan winkelen, beperk ik winkelen tot 1 keer per week en dan haal ik ineens voorraad voor heel de week.
Once a week I go shopping for groceries in Delhaize. Not because this supermarket is exceptional better than others. It has a more practical reason: this supermarket is closest by my house.
But at the moment there is a strike in a lot of these supermarkets. I tried to understand why they are doing that and I concluded that they have good reason for it. Because I want to help them and act in solidarity with them, I decide to shop elsewhere for the time being.
And that's how I ended up in another supermarket which has a large collection of cheese. When I saw the stilton cheese, I remembered the recipe and that's how I ended up writing it down for you ;) .
This soup is very nutritious and salty and I gave it my own twist by adding some carrots and replacing the watercress by spring onion and soup pearls.
Ingrediënten/ingredients
- een knolselder. Ik gebruikte 2 derde van een knol./2 third of a celeriac.
- 2 wortelen/2 carrots
- wat ui/some onions
- een stuk stiltonkaas/a piece of stilton cheese
- bouillonblokjes (ik gebruikte groentebouillon)/vegetable broth
- pijpajuin/spring onions
- soepparels/soup pearls
- olijfolie/olive oil
- staafmixer/stick blender
Recept/recipe
- Schil en snipper de ui./Peel and chop the onion.
- Schil (al kan het ook zonder schillen) de wortelen ne snij in schijfjes./(mandatory) Peel the carrots and slice them.
- Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Ik gebruikte 2 derde van een knolselder./ Peel the celeriac and cut it in pieces.
- Warm de olie op en bruineer de ui./Heat the olive oil and bake the onions.
- Voeg de knolselderblokjes en wortelschijfjes toe./Add celeriac and carrots.
- Voeg water toe en breng aan de kook. Laat een 20-tal minuutjes zacht doorkoken./Add water and boil it gently for 20 minutes.
- Mix met een staafmixer./Use a stick blender or liquidizer, pulse the soup until smooth.
- Voeg stiltonkaas toe. De kaas is redelijk zout en je kan best proeven wanneer er genoeg in zit./Add stilton cheese. Taste to decide how much cheese is needed.
- Dien op met gesnipperde pijpajuin en soepparels. Voeg desgevallend nog wat stilton toe. Een draai van de pepermolen smaakt er ook goed bij./Serve with chopped spring onions, some freshly grinded pepper, and some soup pearls. If needed add a bit more cheese.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com