Fruitcoctail...
Zo heetten vroeger die blikjes met in vierkant gesneden stukjes fruit met suikersiroop.
Of heet dat nog zo ?
( ik koop dat namelijk nooit, fruit uit blik )
Want fruit eten is gezond en mijn lijf kan dat goed gebruiken
maar soms is dat oh zo moeilijk raar genoeg... .
En ik zocht een manier om minder te snoepen : vooral in de namiddag op het werk of 's avonds na het avondeten.
In geval 1 omdat ik dan een hongerke krijg in geval 2 omdat ik dan moe ben en dan lijk ik makkelijk naar eten te grijpen... .
En ik heb het gevonden !
Ik kocht een tijd terug deze mooie ouderwetse bokalen.
En tegenwoordig vul ik ze per 3 met stukjes fruit.
Maar omdat fruit niet zo lang lekker blijft als je het laat staan, heb ik daar een goeie truuk voor gevonden.
En het is nog lekker ook !
witte gehalveerde druiven, kiwi, ananas, en aardbei met Batida de Coco |
DIT GAAT ER IN :
- verschillende soorten fruit : ik probeer er telkens minimum 3 verschillende in te stoppen. Er zijn er echter 3 die ik er nooit bij doe omdat ze niet fris blijven : geen appel, geen peer en geen banaan. Voor de rest kan alles...
- een eetlepel lekkere alcohol : hier zit bijvoorbeeld Batida de Coco bij: zeer lekker gecombineerd met ananas. Maar ik gebruikte ook al jenever en wodka en Cubaanse rum. Hé: het heet niet voor niks een fruitcoctail hé !
- een eetlepel vlierbloesemsiroop voor een toetske extra zoet
- en een scheutje citroensap voor een extra 'zuurtje'
blauwe gehalveerde druiven, kiwi en aardbei met wodka |
ZO MAAK JE HET :
Tja, da's wel een beetje evident natuurlijk.
Ik maak ineens 3 porties - omdat ik 3 bokalen heb die ik er kan voor gebruiken want anders waren het er meer denk ik - en da's een extra pluspunt van deze fruitcoctail: ik ben niet iemand die een kwartier vroeger op gaat staan om een potteke met vers fruit te vullen. Maar als je deze manier gebruikt kan dat gerust een paar dagen in uw ijskast blijven staan want daar wordt het alleen maar lekkerder van .
Zo doe je het :
- Snij ( en schil of was eerst natuurlijk ) uw fruit in stukjes en verdeel het over de bokalen.
De dingen die nogal stevig zijn onderaan, de kwetsbare dingen van boven. Concreet : vanonder druiven of ananas of kiwi , aardbeien en frambozen bovenaan...
- Doe de andere ingrediënten er bij.
- Schroef het deksel op de pot, schud er eens wat mee zodat het zich goed verdeelt en zet het in de ijskast.
Da's al!
Oh enne ... : doe er nu ook weer niet te veel alcool bij hé ! Ge moet nog kunnen functioneren ! De nadruk ligt op ' fruit ' , niet op 'coctail'!
Hebben jullie nog lekkere truukjes om meer fruit te eten ?
Deze vind ik zaaalig!!!!
BeantwoordenVerwijderenJeeee, ik begin er gewoon van twijlen...... Lekkerrrrrr!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk en het ziet er ook lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen