donderdag 8 mei 2014

ne schone bokaal is niet lelijk ...

... en dus onweerstaanbaar voor mij
Ik heb er wel wat in huis : steriliseerbokaaltjes met een metalen sluiting waar ik losse thee en kruiden in stop, of bokaaltjes met een sierdeksel van de zeeman vol kralen en knopen , of onderstaande bokalen van de pickels waar ik graag blackwellsaus mee maak en waarbij ik toch eerlijk gezegd een beetje omwille van de potjes voor dit merk kies... 


Kortom : ne schone bokaal is erg verleidelijk voor mij.
Hier en daar was ik - op internet -  al eens deze mooie bokalen tegengekomen : de amerikaanse mason jars. Ze bestaan al meer dan 100 jaar en worden vooral in de US vaak gebruikt voor vanalles en nog wat :  je kan het zo gek niet bedenken of het wordt er mee gedaan.
Ge kunt u al voorstellen wat er gebeurde toen ik ontdekte dat er sinds kort een webshop is in Nederland die ze verkoopt...

Ik weet niet of ze in een fysieke winkel te vinden zijn in onze contreien. Ik ben ze in ieder geval nog nooit tegengekomen...
Maar deze webshop is gespecialiseerd in deze mooie bokalen en ik besloot er gewoon voor te gaan. 


zoals gewoonlijk kon ik niet kiezen, en mijn devies in zo'n gevallen is dan vaak : kies gewoon niet en neem ze allemaal :)
Zo ver ben ik niet gegaan, maar ik koos toch een gevarieerde selectie van schone glaswaren uit in  de webshop MasonMadness.
Om te beginnen de gewone standaardbokalen in verschillende formaten .1 ervan nam ik al direct in gebruik ( de nootjes zijn ondertussen al lang op :) ) 
En nen blauwe omdat blauw glas erg mooi is , niet ? 


En drie verschillende met ruitjesmotief omdat ik dat een tof motiefke vind. 

De mason jars hebben allemaal een 2delig deksel en de eerlijkheid gebied me op te biechten dat de functie daarvan me volledig ontgaat. 
Heeft iemand een idee waarom die deksels uit 2 delen bestaan ? Laat het me zeker weten !
Ik gebruikte een keertje zo'n bokaal om een salade mee te pakken naar het werk en dat ging goed.
Alles wat me meer groenten doet eten is meegenomen denk ik dan, ook als ik daarvoor ne schone bokaal moet kopen .


Op de moment dat ze mijn bestelling brachten, waren er net wat vriendinnen op bezoek.
Die hoopten allemaal sexy lingerie of zo uit de doos te zien komen en keken wat raar toen ik vertelde dat er bokalen inzaten.
Maar ze snapten het wel toen ze ze zagen :)

Ik moet eerlijk toegeven : eigenlijk is dit gewoon een 'goesting'aankoop geweest. Het is namelijk niet zo moeilijk om een voorraad bokalen bijeen te sparen zonder daar geld voor uit te geven en daar zijn er ook best mooie tussen.
Maar ach, soms mag een mens daar wel eens aan toegeven hé, aan zo'n ' ik wil dat gewoon hebben'-bui.
En ik vind ze echt wel erg mooi, ze mogen blijven ;)

Wil je er ook graag een paar in huis ? Kijk dan eens bij MasonMadness. Je kan ze daar bestellen en Marjolein heeft ook een blog waar ze regelmatig laat zien wat je allemaal met deze glaswaren kan doen.

ps : Dit is geen commerciële of gesponsorde bijdrage : Ik schreef dit artikel volledig uit vrije keuze en kreeg er niks voor in de plaats . De dame van MasonMadness weet zelfs niet dat ik dit schrijf. Helemaal alleen mijn eigen mening dus  !

6 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ik best NIET ga kijken op die website ;-). Leuke bokalen bij, ik vind dat ook tof om vanalles en nog wat in te bewaren. Een tijdje terug heb ik een vriendin voor haar nieuwe huis zelfgemaakte koekjes cadeau gedaan, en zo had ik weer een excuus om te gaan neuzen tussen leuke bokaaltjes :-). Ah ja, je kan die koekjes absoluut niet in een gewoon zakje afgeven hé. Als ik ooit een grotere keuken zou hebben, wil ik een plank met daarop allemaal bokalen met rijst, meel, bloem, ... in

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. hihihi! da's inderdaad een op-wijking, had ik zo nog niet bekeken !

   Verwijderen
 3. Ja ik kwam ze van de week ook tegen en ga er ook bestellen,ze zijn gewoon mooi en multi-functioneel,alleen wacht ik even tot ik volgende week nog wat vriendinnen tref want zij willen er vast ook en dan kan dat allemaal in 1 bestelling!je kan voor dat ronde deel van de deksel er ook kopen met een gaatje erin en een rietje zodat je uit de bokaal kan drinken...spa/smoothies heb ik eens gezien ;-) Succes en veel plezier ervan,ik ben nog aan het denken aan welke ik zal kiezen en inmiddels een beetje 'jaloers'op jou omdat jij al zoveel mooie in huis hebt ,ha,ha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vindt het ook wel leuk en handig maar de plek ervoor pff

  BeantwoordenVerwijderen