dinsdag 2 april 2013

Recept: ei 'en cocotte' met gerookte zalmforel en tomatensaus

Ik wilde dit receptje al lang eens maken en vond pasen daar de geschikte gelegenheid voor.
Het is gebaseerd op een recept uit het kookboek ' menu maison ' van de Feeling ...
En het was zo eens iets anders, lekker ook, het deed me op de 1 of andere rare manier wat denken aan de 'tête de veau' die mijn bobonne zo lekker kon maken.
Raar is dat, want dat is toch uitgesproken met vlees in plaats van gerookte vis.
Het zal de combinatie van tomaat met ei zijn dan ...

Recept: ei 'en cocotte' met gerookte zalmforel en tomatensaus


Het recept vraagt wel wat tijd : als ge denkt  'ik ga rap een eike eten en ik kluts dat wat ineen en binnen 10 minuten heb ik eten' : mis poes!

Ingrediënten : 
- een ei per potje
- een schelleke gerookte zalmforel- of zalm mag ook -  per potteke
- een brik tomatenpulp. Al kan het volgens mij ook met verse tomaten
- 1 ui
- boter
- olijfolie
- wat kruiden voor in tomatensaus
- een teentje look
- peper en zout
- kleine ovenpotjes en een ovenschotel waar die potjes in passen

Recept: ei 'en cocotte' met gerookte zalmforel en tomatensaus

Zo maak je het : 

- Maak eerst tomatensaus : snipper een uitje en gooi het in een steelpannetje met wat olijfolie. Pers er een teentje look bij en giet de tomatenpulp erbij. Volgens mij kan dat trouwens ook met verse tomaten. Doe de kruiden erbij en laat dit brouwsel een 20 minuten pruttelen.
- laat ondertussen de oven voorverwarmen.


Beboter vervolgens je ovenpotje.

















Giet er een bodempje tomatensaus in.










Leg daarop dat schelleke gerookte zalmforel.













Breek daarboven een eitje.












Zet het potje in een ovenschotel waarin je heet water giet en laat dat 15 minuten au bain marie in de oven staan opwarmen. De oven moet niet erg heet staan, een 180 graden is meer dan genoeg.









Je kan het volgens het boek warm of koud eten, maar ik probeerde het tot nog toe enkel warm
Met een boke er in soppen en dat was smullen !

Recept: ei 'en cocotte' met gerookte zalmforel en tomatensaus

 Het was dan ook allemaal op ...


2 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie toch een prachtige taal! maar dat
    terzijde...wat ziet het er lekker uit. Ga ik eens proberen enne mocht je nog zin hebben in een hartige taart met zalm (om je restjes kwijt te raken misschien) Ik heb vandaag een heerlijk recept op mijn blog staan! groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ohhh wat ziet dat er lekker uit. Ga ik ook eens doen en ja als ik ruim de tijd heb.
    Heerlijk lijkt me dat.

    Groet,
    Viv

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com