vrijdag 22 april 2011

Recept: daar had ik nu eens goesting in !!!

Kéndeda ?
Dat ge zo vertwijfeld bent over de gewichtige vraag : ' wat zal ik eens eten vandaag ? ' 
Dat ge uw afvraagt : ' zal ik het doen met wat ik in huis heb, of zal ik iets gaan halen ? ' 
Nu nog rap, dan moet ge in't weekend niet naar de winkel ?  
Of toch maar niet want ge hebt nog wel vanalles in huis... ?

en dan ineens ...

IK HEB GOESTING IN ...


salade van carpacio


In dit geval : carpaccio...

En gelukkig - want met dit mooie weer is dat natuurlijk erg populair en het was al half 7 - hadden ze nog 2 pakjes liggen in den Delhaize...
en met 1 kom ik toe...

En ik had toch nog een blok van iets parmezaanachtigs in huis.
En wat slagroenten...
Maar geen pijnboompitten, dus rap nog meegenomen ...

En zo kon ik mijnen ' eureka ' bevredigen...
in de tuin zelfs ! 
Dan is dat nog lekkerderder !

salade van carpacio

Zo heb ik het deze keer gemaakt :

benodigdheden : 
- carpaccio ( ik kocht dat zo gesneden want dat was toch maar voor mij alleen. Maar als ge het echter wil doen, kan je natuurlijk een blok rundvlees kopen en dat zelf flinterdun snijden. Naar't schijnt is het dan makkelijker om dat eerst effe in de diepvries te leggen, maar ik kan dat niet bevestigen want ik heb dat zelf nog nooit zelf gesneden. Al klinkt dat wel logisch, natuurlijk ... ) 
- parmezaankrullen ( ge kunt dat 'gekruld ' kopen, maar dat heb ik toch zelf gedaan : met een dunschiller gaat dan vanzelve )  
- olijfolie met citroen van den oil and Vinegar ( ik heb niet de gewoonte om reklaam te maken voor iets, maar ik moet wel oprecht zeggen : die hun olijfolie met citroen is héél erg lekker ! )
- rucola ( dat gaat overal bij ! )
- pijnboompitten ( die ge best natuurlijk eerst wat roostert, maar vandaag heb ik die moeite - en vooral voor den afwas die toch al groot genoeg is vandaag - niet gedaan )
- kerstomaatjes ( tiens, daar heb ik nu eens niks extra bij te zeggen )
- peper ( liefst versgemalen uit de molen natuurlijk, spreekt voor zich ... )
- en een snuifje zout
- Ik at er bruine boterhammen bij ( en wel van een procorn deluxe brood dat luxueuzer klinkt dan het was eigenlijk... Ik denk dat ik volgende keer het toch maar bij de gewone versie hou ... )

En als ge me nu vraagt hoe je dit  maakt, kan ik daar zeer kort in zijn : leg alles op een bord en eet op....
Maar ik kan eventueel als het u belieft  ook nog een extra tip geven : sprenkel eerst wat olie op uw bord en draai er al wat peper op en bestuif je bord al met wat zout voor ge er iets eetbaars op legt.
Da's lekkerder...

Voila !
Laat de zomer nu maar verder duren !

salade van carpacio

Meer recepten op deze pagina ... 


5 opmerkingen:

  1. Dit staat hier morgen op de menu!!
    Hééérlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er overheerlijk uit!!
    Bij ons is het ook een lekker slaatje deze avond ;)

    Liefs
    Eline S.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. echt een fris zomers gerechtje, dat geeft goesting! ;)))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yammie!! Met dit weer heb is zelfs niet de minste trek in gekookte patatten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat kan idd eens goed afsmaken, een carpaccio. Hmmmm

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com