Spinaziesoep, spinaziestoemp, spinazie met vissticks, zelfs spinaziepizza...
Maar dit spinaziegerechtje vind ik extra lekker, het is gezond én bovendien nog makkelijk en snel ook...
vérse - ABSOLUUT verse - spinazie !
( hou er rekening mee dat dat enorm slinkt als je dat warm maakt, dus zorg dat je voldoende hebt ! )
Olijfolie
Kerstomaatjes
Look !
mag maar moet niet : pepertje
citroen
mag maar moet niet : pijnboompitten
een grote pan
- Pel de look ( een teentje of 2 )
- als dat nog moet : was de spinazie en zwier hem droog, was de tomaatjes en de citroen
- maak zesten van de citroenschil ( dat zijn flinterdunne reepjes. Ik heb daar een speciaal werktuigje voor maar je kan dat ook met een rasp of een gewoon mesje doen )
- snij een pepertje naar believen en naar smaak in smalle reepjes
- giet een flinke scheut olijfolie in de pan
- als die goed heet is kieper je de spinazie erbij
- én de kerstomaatjes
- én knijp je de knoflook fijn
- én zwier je er de pepertjes bij
- én kruid je met peper en zout
- én : dan mag je kiezen : ofwel rooster je de pijnboompitjes effe, ofwel kieper je ze er zo bij
- laat het vooral niet te lang opstaan ! : de spinazie moet geslonken zijn maar mag geen platte brij worden en de tomaten moeten niet platgebakken zijn maar vooral door en door warm.
En da's alles eigenlijk...
Da's zo snel klaar ! je moet zelfs oppassen dat het niet té gaar wordt.
Het is erg lekker met bloempatatten ( ik ben zot van bloempatatten ! ) maar ook met andere patatten.
Ik eet het vaak met vis, vandaag heb ik er bijvoorbeeld wat kleine tongetjes bij gebakken.
Maar volgens mij is het ook superlekker als vegetarisch gerecht : doe er dan bijvoorbeeld als het gaar is wat blokjes feta bij.
Of met lamsvlees, lijkt me ook wel de moeite .
Ik heb geen foto van het gerecht in bereide vorm.
Omdat het allemaal al lekker in mijn buikje zit.
En omdat ik niet graag foto's met flits trek en het te donker was zonder.
Maar ik garandeer jullie dat dat er dan ook erg smakelijk uit ziet.
I love fresh spinach too - especially in salads or creamed spinach the way my grandmother made it ;-)
BeantwoordenVerwijderenSpinazie met een spaanse twist dus, lijkt me erg lekker en ga het ook eens uitproberen als salade.
BeantwoordenVerwijderenJa, lekker. Ook met zalm, denk ik. Ga ik maken deze week. Bedankt voor het recept. Groet, Hannie
BeantwoordenVerwijderen