woensdag 28 februari 2024

Mozaïek van de maand : Februari 2024 + wat geklets over een collage-app

Mozaïek van de maand : Februari 2024




Ik heb een nieuwe app om een collage te maken. Vroeger deed ik dat met de gratis Photoshop Express app maar daar kunnen maar 9 foto's in en vooral: sinds kort staat daar bij mij een lelijk watermerk van Photoshop op en lijkt het resultaat wat minder van kwaliteit te zijn dan ervoor want veel ruis en onscherp.
Ik ben op zoek gegaan naar een andere app, en dat hoefde niet persé een gratis app te zijn. Want ik wilde eentje die ik én onbeperkt kon blijven gebruiken én geen advertenties bevat. Maar ik wilde ook een redelijke prijs betalen, en ook maar eenmalig en niet via een abonnement. 

Eerst kwam ik uit op de betalende versie van google photo maar daar bleek ook in de betalende versie (en helaas wel een abo, gelukkigniet duur) slechts een collage mogelijik te zijn van 6 foto's.

En uiteindelijk ben ik uitgekomen op Fotocollage/grid art en ik hoop dat die doet waar ik hem voor nodig heb. 
Vooral gebruiksvriendelijk zijn is mijn belangrijkste eis (al heb ik al wel een nadeel ondervonden: ik kan blijkbaar niet een individuele foto in de collage in- of uitzoomen en dat kon met de Photoshop-app wel).  
Geen idee of dit de beste keuze was want ik vond het moeilijk om door het bos de bomen te zien en ik word heel ambetant van het uitzoeken van zo'n dingen dus heb ik op den duur maar de knoop doorgehakt.
Hebben jullie een betere app hiervoor: shoot! Hij moet echt niet veel anders kunnen, eigenlijk gewoon maar een eenvoudige mozaïek maken. Maar als het een betaalbare is, neem ik extra's die ik niet gebruik er wel bij ;) .  
En vanaf nu dus collage's met meer dan 9 foto's ... .

Meer mozaïek van de maand via deze tag ... 

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik Photoscape X. Het doet veel meer dan collages maken en je hebt dat niet nodig, ik weet het, maar ik wilde het wel eens vermelden, omdat ik vind dat ik er collages in kan maken naar mijn eigen goesting. Ik gebruik de gratis versie, en bv op reis als ik foto's bewerken teveel tijd vind opslorpen, gebruik ik dit ook voor eenvoudige edits zoals croppen, horizon rechtzetten en zo. Doet perfect wat ik nodig heb in de gratis versie. Je kan ook betalen voor meer opties.
    http://x.photoscape.org/

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com