We hadden die reis namelijk al enkele jaren eerder geboekt maar toen gooide corona roet in het eten en konden we niet vertrekken.
maandag 17 april 2023
Portugal: de tuin van Quinta da Regaleira in Sintra
We hadden die reis namelijk al enkele jaren eerder geboekt maar toen gooide corona roet in het eten en konden we niet vertrekken.
vrijdag 14 april 2023
DIY - basistechniek: hangers "wirewrappen"/basic technique: wire wrapping a pendant
Because I don't have any material left to write a new tutorial and I don't have time to make new earrings, I decided to look way back if I had some material that could use an update. I found this tutorial for one of the basic techniques of jewelery making, and noticed I never translated it info English.
So today is the day to finally do that ;) :
woensdag 12 april 2023
Oostende: de lekkerste garnaalkroketten
madame kroket |
Garnalen en Oostende, dat hoort bij elkaar. Daarom bezocht ik tijdens één van mijn vorige bezoekjes aan deze badstad dan ook de vistrap om aldaar vers uit zee gehaalde grijze garnalen uit het vuistje te nuttigen. Gelukkig kregen we van de vriendelijke vissersvrouw de juiste instructies hoe deze lekkernij uit hun jasje te halen en na wat oefenen, lukte dat behoorlijk.
( Ik heb dat sindsdien niet meer gedaan, dus ik betwijfel of die "oefening baart kunst" nog voldoende in mijn vingers zit.)
dinsdag 11 april 2023
opinie: over racisme en cancelcultuur maar vooral over hypocrisie
Dus hier gaan we:
maandag 10 april 2023
Parijs: Fondation Louis Vuitton - ‘Monet-Mitchell, dialogue’
Dat heb ik ook afgelopen winter kunnen ondervinden.
vrijdag 7 april 2023
Recept/recipe: knolseldersoep met stilton en soepparels/ soup of celeriac with stilton and soup pearls
De acties bij Delhaize leidden ertoe dat ik ineens besloot om nog eens een pot knolseldersoep met stilton te maken. En dat was zeer lang geleden! Ik kende het recept uit een kookboek dat ooit in mijn bezit was maar dat ik heb achtergelaten bij mijn ex toen ik weer alleen ging wonen. En dit recept is exact de reden waarom ik het achterliet: het was de lievelingssoep van mijn ex, vandaar...
The social actions of the workers of Delhaize made me decide to make this recipe. And that was a very long time ago!
I know this recipe from a cook book I once owned but left behind when my relation ended in 2008. This recipe was the favorite soup recipe of my ex, that's why I let him keep the book.