dinsdag 27 november 2018

Vrouwen en muziekjes: nooit meer een #tietloze ...


Vorig jaar was ik net te laat met mijn oproep maar dit jaar ben ik er ruim op tijd bij. 
Het einde van het jaar is - alweer zeg! Wat vliegt de tijd! - bijna in zicht en dus komt ook de tijdloze 100 op studio Brussel er weer aan. Al levenslang een bron van vreugde voor me maar de laatste jaren toch ook altijd met een flinke dosis frustratie. Want om de 1 of andere reden is die tijdloze altijd een mannenbedoening... .




Niet dat er geen goede vrouwelijke muzikale performers bestaan. Dat die er wel zijn bewees ik in 2016 toen ik een lijst met 100 muzikantes samenstelde, later nog aangevuld met suggesties van lezers hier. 



Dit jaar gaat er hopelijk een klein beetje veranderen in die lijst. Want natuurlijk ben ik  niet de enige die dat heeft vastgesteld: 
de dames van RoSa lanceerden dit jaar een oproep om op zijn minst te proberen de betreurde Aretha Franklin met 'respect' in de top gestemd te krijgen. En ik heb gezien dat ze hier en daar in de pers gehoor vonden met hun oproep, dus misschien lukt het wel.



Bij deze wil ik me aansluiten bij hun oproep: Beste lezers, laat horen dat ook jij vindt dat vrouwelijke muzikantes een plek verdienen in de tijdloze 100 en stem voor 'respect' van Aretha Franklin! En liefst nog op andere vrouwen ook trouwens... .



Ik bleek zelf dat kiezen dat nog een hele klus te vinden want hoe kies je in godsnaam uit die enorme hoeveelheid mooie muziekjes. Dus koos ik voor muzikantes die volgens mij écht in die lijst moeten staan en koos ik vervolgens voor nummers waarvan ik hoop dat ook anderen er voor zullen kiezen. We zullen wel horen of dat lukte hé.


Wil je ook stemmen? Dat kan via deze website. Ik weet niet wanneer het afsluit, maar ik zou er precies niet te lang mee wachten.
En als je dan toch bezig bent kan je misschien ook ineens gaan stemmen op je favo nummers voor de belpop100 en onze vaderlandse dames ook hun terechte plaats in de lijst geven... .


Mijn #100tijdlozevrouwenop1-lijst die ik in 2016 maakte kan je in deze blogposts lezen:

1 opmerking:

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com