dinsdag 10 januari 2017

100 tijdloze vrouwen op 1: extraatje: jullie tips opgelijst

Ik blijk niet de enige te zijn bij wie het opvalt dat vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd zijn in de muzikale eindejaarslijstjes en aanverwante zaken. 
Zo las ik recent een artikel in de volkskrant (ik heb gezocht om het te kunnen linken maar ik vind het niet meer terug) waarin hetzelfde fenomeen wordt vastgesteld en aangekaart bij onze noorderburen. 
En Inne Eysermans van Amatorski schreef zopas een vlammend betoog nav het gebrek aan vrouwen bij de genomineerden voor de MIA's. 

Ik schreef als reactie op het gebrek aan vrouwelijke heldinnen in de de 100 op 1 en de tijdloze 100 4 blogposts met lijstjes van in totaal 100 vrouwen (met links naar you tubenummers - je kan er helemaal onderaan deze blogpost naar doorlinken) die voor mij hun plaats in de muziekgeschiedenis hebben verdiend. En ik kreeg van een aantal lezers - zowel hier als op facebook - nog wat namen van muzikantes die er volgens jullie ook bij hoorden. 
De voorstellen die ik van jullie heb gekregen heb ik hieronder even opgelijst,  mét link naar hun muziek op You Tube.
Ge zijt allemaal hartelijk bedankt! Er zitten namelijk pareltjes tussen die ik zelf nog niet kende en ik heb hiermee genoeg materiaal om weer een tijdje zoet te zijn met het ontdekken van mooie muziekjes en inspirerende vrouwen. 
Luister en geniet mee zou'k zo zeggen! :
En nu maar hopen dat er volgend jaar wat meer moeite gedaan wordt bij het stemmen en samenstellen van lijstjes om ook onze vrouwelijke barden hun verdiende erkenning te geven! Ge kunt altijd hier inspiratie komen opdoen ;).

Follow

2 opmerkingen: