donderdag 7 december 2017

de vijgen na pasenblogpost maar ik had hem nu toch al geschreven en ik heb geen goesting om een nieuwe te schrijven: lijstjestijd: de tijdloze 100 muzikale vrouwen en DIY kerstversiering


Het einde van weeral een jaar vol kommer en kwel en van vreugde, blijdschap en zonneschijn is weer in zicht en dat is traditioneel weer de tijd dat ieder zichzelf respecterend media-orgaan - al dan niet met behulp van de gebruiker - zijn lijstjes maakt.
En dus is het ook weer tijd voor de tijdloze 100 op studio Brussel, een jaarlijks terugkerend fenomeen dat al bestaat van voor studio Brussel bestond, ik al ken van in mijn kindertijd toen ik op die dag op de grond klaar zat naast de radio met vinger in de aanslag op de opnameknop van de cassetterecorder om al die mooie liedjes op te nemen. Zo deden we dat in het préwifi-en wereldwijdewebtijdperk.
 In dat lijstje van de tijdloze 100 gaan al zolang ik me herinner een aantal zaken mee: bohemian Rapsody van Queen en Child in Time stonden in den tijd van mijn cassetterecordertje ook al in de top 5 en net zoals toen staan er vandaag nog altijd verbijsterend weinig vrouwen in die lijst.
En. dat. kan. gewoon. echt. niet...Vorig jaar maakte ik daarom een eigen tijdloze 100, en lijstte ik in 4 blogposts (hier en hier en hier en hier) 100 muzikale dames op die voor mij belangrijk zijn. Dat was niet zo moeilijk trouwens: er zijn er nogal wat namelijk.
Ik kreeg er van de lezers van mijn blog nog een hoop bovenop die ik vervolgens ook in een lijstje zette.En nu ging hier dus mijn oproep komen om dit jaar ook wat vrouwen in jullie lijstje te zetten maar helaas pindakaas is het inzenden van lijstjes al afgesloten lees ik net op de website. Gewoon maar afwachten dus of er tussen al die schoon muziekjes ook wat vrouwen de eer krijgen waar ze recht op hebben. ... 
En vermits ik deze blogpost al geschreven had voor ik dat door had, publiceer ik hem lekker toch zodat jullie zelfs zonder tijdloze 100 op de radio toch kunnen luisteren naar mijn lijstje muziek van 100 heerlijke vrouwen. Bon, om deze blogpost toch niet helemaal vol te gieten met vijgen na pasen misschien nog effe wijzen op een andere lijstje.
2 zelfs! : Enkele jaren geleden maakte ik 2 lijsten met diy's van andere blogs voor kerstversiering.
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik zelf niet zo doe aan kerstversiering, maar ik zie die blogpost rond deze tijd van het jaar elke keer terug opduiken in mijn blogstatistieken en dus vermoed ik dat veel mensen dat wel een handig overzicht vinden.
Bij deze voor diegenen die ook graag zelf de handen uit de mouwen steken en creatief met kurk en andere dingen aan de slag willen om hun knus of vuil nestje (schrappen wat niet past) op te smukken met de nodige portie glitter en dennengroen: voor inspiratie moet ge hier en hier zijn....


2 opmerkingen:

  1. Geweldig! Je hebt gelijk hoor, er zouden meer vrouwelijke artiesten in de top 100 moeten zitten! En dat van dat cassettenbandje opnemen, zo herkenbaar :-) Ik heb nog een cassettenbandje dat ik van mijn lief kreeg (nu mijn man) en dat hou ik bij tot ik sterf ook al kan ik het niet meer afspelen en ook al snapt mijn dochter er niks van, hoe je op zo'n stuk plastic muziek kunt zetten, haha.

    BeantwoordenVerwijderen