donderdag 8 november 2018

rarara, wat is dat ?

Zie nu wat ik nog tussen mijn concepten vind! Deze blogpost schreef ik in april 2014 maar hij is nooit gepubliceerd geraakt. Ik heb deze dingen echter nog altijd en weet nog altijd niet wat ze zijn, dus bij deze heb ik toch maar eens op de publiceerknop gedrukt ;) ... .


nee : ge wint geen prijs als je het antwoord weet...
ik weet het gewoon zelf niet...
deze 2 objecten wonen al zeer zeer lang in mijn knopenblik.
Ooit ergens uitgevist, wellicht omwille van het mooie parelmoeren oppervlak.
Maar ik weet dus helemaal niet wat het is en waar het voor dient...
Iemand een idee ?


Ze zijn ongeveer een centimeter of 7 groot... 

Aan 1 kant belegd met parelmoer, al weet ik niet of het echte is.

Aan de andere kant zitten een soort van scharnieren/klemmen in metaal.Wie o wie kan het geheim van deze voorwerpen ontsluieren?
En weet je het ook niet maar heb je een levendige fantasie : deel ze gerust met mij, laat je hersenspinsels maar komen !

8 opmerkingen:

 1. mijn bonneke had een soortgelijke set. Ze droeg ze als juweel aan jurken of aan kraagjes.
  in het engels noemen ze het dressclips. gezien de gesp er vrij robuust uitziet zouden het ook shoeclips kunnen zijn. Allez, das mijn gedacht he....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. It is a dressclip. It could also be used on the waistbands of skirts and trousers. It could be used as wing tips on collars too. They are fixed to surfaces stiffened with interlining to embellish the clothes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yep, mijn eerste gedacht was shoe clips! In de winkel hebben we er nog een paar oude 'blanco' waar je dan zelf iets op kan vastmaken. Kwestie van een simpel paar schoenen verschillende versieringen te kunnen geven zonder telkens nieuwe schoenen te moeten kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen