vrijdag 27 april 2018

De zoo: Planckendael: bescheten en gebeten

de lori's in Planckendael

Ik heb een abonnement op de zoo in Antwerpen. En met dat abonnement kan je ook zonder betalen binnen in Planckendael in Muizen.de lori's in Planckendael

Ik ben daar naar't schijnt als kind al geweest, maar vermits ik nu een halve eeuw oud ben, is mijn  kindertijd al lang geleden en ik herinner me daar niks van.
Dus vond ik het hoog tijd dat ik eindelijk eens tot daar gespoord geraakte.
Dat deed ik dan ook onlangs op een zomerse lentedag,  in goed gezelschap van mijn mama.

de lori's in Planckendael

We kwamen eerst een grote serre binnen alwaar we geconfronteerd werden met bijzonder druk geschetter van vogeltjes. Bleek dat de lori's net gevoederd werden en dat blijkt bovendien te gebeuren door bezoekers.

de lori's in Planckendael

Binnen de kortste keren stond ik dan ook tussen gevaarlijk laag over mijn hoofd heen vliegende felgekleurde vogels die zich duidelijk in hun sas voelden en zonder gène gingen zitten waar ze zin in hadden. Ik zag mensen die tot 5 vogels op hun armen en hoofd hadden en ik kirde enthousiast naar mijn mama 'kijk eens' toen ik ook op mijn hoofd een vogeltje voelde landen.

de lori's in Planckendael

Maar mijn enthousiasme was van korte duur toen ik de reactie van mijn mama zag: haar gezicht vertrok en ze riep 'eikes'.

de lori's in Planckendael

Bleek dat vogetjelief mijn haardos de geschikte plek vond om alles eens goed los te laten en dus werd ik gedecoreerd met een flinke drets loripoep.

de lori's in Planckendael

Toen ik dat op Facebook vertelde kreeg ik van een paar mensen de reactie dat ze dat verschrikkelijk zouden vinden.
Nu ben ik zelf ook geen vragende partij om bescheten te worden, maar 'verschrikkelijk' voelde ik me niet. Er zit tenslotte niet elke dag een schoon vogelken op mijn hoofd. Daar neem ik het risico om bescheten te worden graag bij. 

de lori's in Planckendael

1 van de vogeltjes bleek mijn vinger best smakelijk te vinden. Hij bleef maar op mijn vingertopje bijten. Zeer voorzichtig echter: het deed geen pijn.

de lori's in Planckendael

Ik had best wat langer willen blijven bij deze vrolijke bende druktemakers. Maar mijn mama stond wat ongerust aan de kant en maande me aan om verder te gaan. Zij vond het lawaai en de kans op geschijt duidelijk te afschrikwekkend om te kunnen genieten van hun gezelschap.
Maar ik kan nog altijd eens teruggaan hé!


4 opmerkingen:

 1. Betekent dat dat je de rest van de dag met een mooie drets door de zoo gelopen hebt? Wat zijn ze mooi hè die lori's. En ach ook daar een bloot buikje. Mooie foto's. Een genot om naar te kijken weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met een halve: mama heeft het wat afgekuist met een zakdoekje ;) . Daar zijn mama's voor :) .

   Verwijderen
 2. meid.. wat zit ik te lachen om je verhaal van die vogels !!! tja.. das het risico van losvliegende vogels toch? ik en mijn zoontje werden vroeger eens gebombardeerd door een opvliegende zwerm spreeuwen! duizenden!!!! we zagen er uit als gespikkelde beren, maar we hadden samen nog nooit zoveel gelachen! prachtige kleuren hebben de lori's trouwens!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn zooooo mooi hé! Heb ik al lang niet leer gezien trouwens, een zwerm spreeuwen. Vroeger zaten er altijd duizenden op een pleintje in de buurt maar dat is al lang geleden.

   Verwijderen