donderdag 28 juli 2016

pelsen vriendjes: de stoere gast ...


Sinds ik de raamkatten volg op instagram scan ik meer dan vroeger onbewust de omgeving af op zoek naar miauwende 'vlooienbakken' (de geliefkoosde term van mijn vader als hij het over katten heeft). En ik ben dolgelukkig te kunnen meedelen dat ik er tegenwoordig regelmatiger tegenkom in mijn buurt.


Zoals deze vriend van me.
Hij lijkt zeer hard op wijlen mijn minneke. Zij was wel wat kleiner en een kattin en zeker niet zo onverschrokken als deze kater.


Dit is namelijk een kat zonder vrees. Ik denk dat hij de baas is van de buurt en heb hem dan ook 'stoeren gast' gedoopt. Hij is echt onversaagd en heeft niet voor niks een kap uit zijn oor.
Ik kom hem tegen als ik van of naar het werk fiets, vlakbij het oud kerkhof van de Sint Fredeganduskerk in Deurne ( alwaar deze mooiste boom van Deurne in de lente  de boel opfleurt ).
Als het zonnetje schijnt als ik huiswaarts fiets kijk ik al reikhalzend naar hem uit want ik weet dat de kans dan groot is dat ik hem tegenkom op 1 van de vensterbanken van de huisjes aan het kerkhof, genietend van wat zomerse zonnestralen op zijn snoet.


Katten die ik tegenkom op straat gaan meestal lopen als je te dicht in de buurt komt. Maar deze niet. Hij blijft gewoon lekker lui liggen op 1 van zijn vensterbanken ongeacht wie er passeert. 


En hij houdt van een portie gekroel en geknuffel, al gaat het zijn waardigheid te boven om dat te uiten door lekker te snorren. Hij kronkelt wel en zal welwillend zijn hals of kop wat draaien zodat ik er beter bij kan maar snorren is voor watjes. Niet voor straatkatten die de buurt onder controle moeten houden. Zou slecht zijn voor zijn imago.
Als ik hem zie zonnebaden stop ik altijd met veel plezier voor een portie kroelwerk want hij is niet de enige die daar van houdt.
Een portie geknuffel met deze kat is een perfecte ontstresser na het drukke werkdag.


En als hij erg enthousiast is springt hij gewoon van zijn vensterbank en gaat lekker wat kronkelen aan mijn voeten. Dat ik dat nog mag meemaken: een echte macho die ligt te kronkelen aan mijn voeten! 
  

meer blogposts met katten hier...
Follow

5 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk bericht. Alleen het lezen ervan geeft al een relaxeffect. Katten, ik ben er zo gek op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal je wat bekennen, je kattenfoto's hebben mij ertoe bewogen om dan eindelijk een Instagram account aan te maken, waar ik overigens nog niets mee gedaan heb, en ik heb ineens ook erg veel oog voor de katten om me heen, dat had ik al, maar nu wil ik er gelijk een foto van maken, haha, het is aanstekelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel hé, en dat gaat het leven nog plezanter maken want hoe meer katten je tegenkomt, hoe meer vreugde!

   Verwijderen
 3. Ik heb zelf een rosse 'vlooienbak' ;) al zwervend bij mij beland, het had niet anders gekund, en ik vind jouw kattenfoto's erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...