donderdag 21 april 2016

roze wolkjes a volonté


Ge had het misschien al gezien, die roze wolk in mijn nieuwe banner hierboven. 
Ik doe er vandaag nog een schepje bovenop en gooi er nog wat foto's bij vol suikerspinroze bloemekes.


Dat komt omdat ik elke dag voorbij de mooiste boom van Deurne rijd. Dat is hij toch minstens in de lente. 
Een redelijk dikke japanse kerselaar met een mooie kroon en in de lente bomvol roze blommen.


Hij staat voor een kerkje op een oud kerkhof. Mooie plaats om begraven te worden denk ik dan, zo onder de kersenbloesem.


Van de boom zelf is het niet makkelijk foto's te maken vind ik. Dat komt omdat ik er 's avonds voorbij kom en de zon dan juist niet goed staat tov de boom om mooi licht te hebben voor foto's.


De bloemekes zijn zelfs in slechte lichtomstandigheden fotogeniek.


En toen ik een keertje passeerde en een afgerukt trosje bloemen op de grond zag liggen aarzelde ik niet om het een tijdelijk onderkomen te geven in mijn nederige stulp alwaar ik het eerst van alle kanten grondig fotografeerde.
Met dit resultaat....


Ik zal ze met veel spijt weer zien verdwijnen, de roze bloemekes. En ik zal volgend jaar weer even verrukt zijn als ik er langs rij :) 


 Follow

9 opmerkingen:

 1. Prachtig hé! Als kind keek ik er elk jaar naar uit: onze straat stond vol japanse kerselaars. Helaas zijn ze bij de heraanleg van de straat allemaal gerooid. Ze gaven volgens het gemeentebestuur te veel "vuiligheid". Mijn ouders kijken nu naar een grijze betonklinkerstraat.
  En ook het veelbesproken Kerselarenparkje in Gent is voor de bijl gegaan. Zo zonde...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar allez ! Da's toch niet te snappen hé ! Ik heb trouwens ook buren met zo'n logica (gelukkig maar enkelen). Die hebben een probleem met mijn planten in de voortuin ( die staat helemaal vol planten, bloemen, kruiden , groenten en kleine boompjes ) omdat ' het vuil daar blijft inhangen' . Zij probeerden zelfs - tevergeefs - in onze blok medestanders te vinden die naar de huisbaas zouden willen stappen met de eis dat daar buxussen en gazon moest komen ... In Antwerpen is het groenbeleid ook erg antiboom. Er verdwijnen er hier voortdurend. En soms is daar protest tegen als het om opvallende dingen gaat zoals op de keyserlei, maar veel vaker verdwijnen bomen op andere plekken zonder dat iemand dat zag aankomen. Echt triest. En dan wetende dat er pas echt vuiligheid zou zijn als er geen bomen meer zijn :(

   Verwijderen
 2. Ah, prachtig! Mooi roze is niet lelijk ;) Bij jullie zijn ze al verder in bloei dan hier, onze buren hebben ook zo'n roze wolk in de tuin, die is nog niet zo uitgelopen. Laat dit jaar, want hij is ook wel eens al uitgebloeid geweest met Koninginnedag, toen hadden we dat nog, op 30 april dus. Da's de schuld van de kou, bbrr, dat wordt met Koningsdag ook nog even blauwbekken... in het oranje dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben normaal niet zo'n fan van suikerzoet roze, maar voor deze bomen maak ik een onderscheid! Ik vind ze geweldig! Ik zag trouwens op andere plaatsen ook al eerder foto's verschijnen van bomen in bloei, ze zijn hier eigenlijk ook al laat dit jaar.

   Verwijderen
 3. Zo mooi en ze ruiken zo lekker. Hier pakten de buurmeisje de blaadjes op en maken er "parfum" van, geweldig! Alleen heel triest, de boom heeft nu kale takken voor het tweede jaar, we kunnen het nog niet over ons hart verkrijgen om hem weg te halen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is dat ook niet nodig en kan hij nog gered worden?

   Verwijderen
 4. Prachtige foto's! Hier stond er vroeger één voor het huis, aan de overkant van de straat in een plantsoen van de gemeente. Maar helaas, hetzelfde verhaal als hierboven, bij de heraanleg moest hij jammer genoeg verdwijnen, onbegrijpelijk en zo jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Volgens mij is dit dezelfde als bij ons in de straat staat. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen