dinsdag 5 april 2016

diy's voor het nieuwe tuinseizoen


Het gaat nog wat langzaam bij mij dit jaar en da's een groot contrast met enkele jaren geleden want toen droomde ik tijdens de kerstperiode al van de eerste zaailingen - maar zo stilletjesaan begint de tuinier in mij terug wakker te worden.Ik heb de arme vijgenboom al onthoofd ( die groeit zo explosief dat ik wat drastischer wilde zijn dan ander jaren om te vermijden dat ik mijn tuin niet meer in zou kunnen , maar hij overleeft dat wellicht wel ) , en hier en daar een erwtje in de grond gestoken. En voor de rest heb ik weer een lange periode in het vooruitzicht van vuile vingernagels, kopzorgen over te veel of te weinig regen, en vooral van vreugde over de ontwikkeling van de zaadjes en plantjes tot lekkers in mijn bord en moois voor mijn ogen.

En toen dacht ik: ik heb de voorbije jaren een aantal diy's geschreven mbt tuinieren. Als ik die nog eens op een rijtje zet ? Ik heb er werk in gestoken om dat allemaal mooi op te schrijven dus dat mag veel gelezen worden, het frist mijn eigen geheugen op en misschien hebt U er ook iets aan.Hier gaan we : 


Zelf zaaipotjes en miniserretjes maken om voor te zaaien op de vensterbank....

Plantenlabels maken 

Den geniale properen nagelentruuk ...

DIY groententorens

Meer verhalen uit mijn moestuin van afgelopen jaren via dit label ....


Follow

3 opmerkingen:

  1. Zo'n vijgenboom, tenminste hier, overleeft alles, het is net onkruid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk bericht! Hopelijk volgend jaar weer want dan ga ik helemaal los :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, die nageltip, dat is een goeie! Dat ga ik eens uitproberen. En ook de groentetorens tip, ik wil dit jaar voor het eerst sperziebonen gaan zaaien.

    BeantwoordenVerwijderen