dinsdag 15 december 2015

kerstsfeer in Antwerpen


Zo vroeg opstaan op een zaterdag ( voor de mindfulnesklas op zaterdagvoormiddag ) en dan ineens ook in het centrum van Antwerpen zijn heeft toch echt zijn voordelen. ( al geloof ik eerlijk gezegd niet dat die voordelen sterk genoeg zijn om me dat te laten blijven doen als de cursus afgelopen is ;) ) 
Ik geraakte onlangs nog eens op de markt, kon eindelijk nog eens binnen in de serres van de kruidtuin en deze week kwam ik voor het eerst in jaren nog eens op de kerstmarkt.


Maar het eerste wat ik deed , was - onder lichte druk van mijn mama want ik durfde daar niet zo goed binnen omdat ik daar niet elegant genoeg voor ben ( denk ik dan )  - ' verso ' binnengaan. Da's een pokkedure chique kledingwinkel alwaar ik een prachtig glasraam in het dak ontdekte en heerlijke parfum die ik echt wel wil kopen ware het niet dat 150 euro voor een flesje toch wel erg duur is ( deze, hij ruikt oa naar wierook uit de kerk en dat ruik ik zooooo graag !  )


Ik ben geen grote kerstvierder en met mij ook mijn familie niet. We gaan dan wel lekker bij mekaar eten maar bij ons geen kerstbomen, glüwein en stapels kadootjes.
Gewoon onder ons heerlijk eten, en met oudjaar naar het vuurwerk kijken bij mijn mama.


Ik ben ook geen fan van grote massa's. Maar ik wilde toch eens gaan kijken hoe de stad dit jaar in kerstsfeer baadt en dan moest ik die massa er wel bijnemen.


Ik was zeer blij dat ik niet op zoek hoefde naar kadootjes in al dat gewriemel en me kon concentreren op het maken van foto's en verder gewoon kon genieten van de mooie lichtjes en kleuren.


De kathedraal was in een rode kleur gehuld .
 Ik ging er trouwens ook binnen, samen met mama. Ik blijf maar kerken bezoeken dit jaar :) . En ik kan je verzekeren : ze is ook langs binnen mooi, onze grande dame .... Maar, ge zult wel niet verbaasd zijn : dat laat ik jullie binnenkort nog wel een uitgebreid zien. ) 


Het steen kleurde helemaal blauw en vlakbij stond een felgekleurd reuzenrad. 
 schoon !
( Alleen zonde dat de het daar niet autovrij was gemaakt.... )Op de grote markt stond iets ingewikkelds met houten staken en op de groenplaats een ijspiste onder goedkeurend oog van meneer Rubens.


Ook dit is Antwerpen in kerstsfeer helaas.... Is er eigenlijk iemand die echt denkt dat dat zou helpen bij een aanslag, al die soldaten in de straat ? Ik geraak er niet aan gewend, ze geven me een onveilig gevoel en het is volgens mij ook totaal zinloos in de strijd tegen aanslagen....
Maar ik woon in een stad waar Bart de Wever burgemeester is, dat heeft zo zijn gevolgen hé...


In de winkeltjes veel kerstversiering en lichtjes.
En in de café's lekkere koffie en schoon uitzicht .Conclusie : ik heb er van genoten, van het rondhangen in de stad in kerstsfeer ! Ik wilde eigenlijk niet al te laat naar huis maar ben er toch behoorlijk lang blijven hangen.Gooien ze bij jullie ook alle registers open dezer dagen ? 9 opmerkingen:

 1. Ik heb de indruk dat ik heel rap eens naar de stad van mijn jeugd moet afzakken. Sfeervolle foto's!
  Die winkel met die lichtbolletjes, weet je daar toevallig een naam en adres van? Ik ken er hier eentje die daar heel blij zou mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Heidi,

   De bolletjes stonden te koop in een kraampje op de kerstmarkt op de suikerrui . Nog een extra reden om eens tot hier af te zakken dus ;)

   Verwijderen
 2. knappe foto's Mieke !!!! Chris V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In ons dorp zijn de kerstversieringen bescheiden en voor de kerstmarkt gaan we naar het tuincentrum :-). Dubbel leuk om jouw foto's van zo'n grote stad in Kerstsfeer te zien!! Prachtig al die gekleurde gebouwen, maar ben stiekem wel blij dat ik niet in die drukte hoef rond te lopen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's! Bij ons in het dorp is er niet veel van kerstmis te merken.
  Maar deze zondag hou ik zelf een mini kerstmarktje in mijn garage (te Vreren) om mijn zelfgemaakte juwelen en accessoires te verkopen.

  Groetjes, Sofie
  http://sofies-succulent-beads.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is er veel moois te zien in Antwerpen zeg! Ik vind die Kerstdames aan het begin erg mooi.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh, nog iemand die zich onveiliger voelt ipv veiliger; heb ik ook :)

  BeantwoordenVerwijderen