maandag 14 december 2015

cactussen en vetplanten


In de serres van de kruidtuin in Antwerpen staan ook heeeel erg veel cactussen en vetplanten. Echt honderden en honderden ! Ik hou wel van cactussen en vetplanten. En ik heb ze zelf ook meer en meer in huis.
Dat heeft verschillende redenen : Ge moet om te beginnen al heel veel moeite doen om die te laten afsterven. Bij momenten ben ik niet zo plichtsbewust in het verzorgen van mijn planten namelijk en deze kunnen wel tegen een stootje.Maar ik heb er doorheen de jaren vooral voor gekozen om meer en meer dat soort van planten in huis te halen omdat planten bij mij op mijn vensterbank moeten staan om genoeg licht te hebben.
Echter : ik heb nog enkel glas in mijn ramen ( kan ik niks aan doen : ik huur ) en in de zomer is de zon achter die ramen te fel voor vele andere planten. In de kruidtuin heb ik exemplaren gezien van alle soorten cactussen en vetplanten die ik zelf in huis heb. Maar in een veel groter formaat dan die van mij ( al is dit al erg oud exemplaar van mij wel groter dan die van daar )  .Ik zag er ook een vetplant die ik zelf nog wil aanschaffen, ik heb hem alleen nog niet op de juiste moment tegengekomen om hem te kunnen kopen.( die van hieronder, met stipjes )


In de zomer staat een deel van deze cactussen gewoon buiten in de kruidtuin. Maar nu hebben ze een warm onderkomen gevonden in de serres.


Wil je zelf eens al die cactussen gaan bewonderen ? 
Dan moet je in de kruidtuin in de Leopoldstraat in het centrum van Antwerpen zijn. Maar pas op : de serres zelf zijn maar heel beperkt open !  Ik weet zeker dat ze op zaterdag open zijn tot een uur of 4 maar in de week niet of niet vaak.


Hou jij ook van cactussen en vetplanten ? 

Meer blogposts over de kruidtuin hier en hier en hier ...


Follow

1 opmerking:

  1. Wat een leuke foto's! Ik ben gek van vetplanten! Sinds we verhuisd zijn vorig jaar hebben we eindelijk een tuin waar ik 2 kleine rotstuintjes heb. Het is niet veel maar ik vind het super om te zien hoe die plantjes groeien en bloeien! Ik laat ook regelmatig wat foto's van mijn rotstuintjes zien op mijn blog.

    Groetjes, Sofie
    http://sofies-succulent-beads.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen