maandag 7 december 2015

de serres in de kruidtuinIn het hartje van Antwerpen ligt een kleine mooie botanische tuin.
(Ik schreef er al eerder over trouwens, hier en hier ...)
En in die botanische tuin staan serres vol met tropische planten.Deze serres zijn echter niet heel vaak open voor publiek en het lukt me daardoor niet zo vaak om er binnen te springen.Maar de voorbije weken moest ik er op zaterdag op een onchristelijk vroeg uur uit voor mijn cursus mindfulness en die gaat door vlak naast deze tuin.Natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om er binnen te springen en ze eens uitgebreid te fotograferen.De schoon cactussen en vetplanten die er staan zijn voor een andere keer. Vandaag schotel ik jullie deze voor. Gelukkig zijn de serres terug in orde want een tijd geleden zag het er niet zo goed uit voor de planten die er hun onderkomen hebben : door een fikse hagelbui waren veel ruiten gesneuveld en daardoor stonden veel planten te nat want het had binnen geregend. Ik las ergens dat een paar planten effectief definitief gesneuveld zijn door die storm, maar gelukkig staat er nog heel erg veel moois om van te genieten.Wil je er ook eens heen ? 
De botanische kruidtuin is een oase van rust naast het Sint Elizabethziekenhuis in de Leopoldstraat in Antwerpen. Via deze tag zie je alles wat ik eerder al schreef over Antwerpen ...
Follow

5 opmerkingen:

  1. 't Is ongelooflijk maar die van Antwerpen lijkt net op die van Leuven. Of eigenlijk niet zo ongelooflijk, maar toch. Ik vind dat altijd leuke plekken.
    Als ik nog eens in Antwerpen kom, ga ik proberen die tuin te vinden. Merci voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh! Wat ziet dit er prachtig uit! Dat glazen dak vind ik altijd zo bijzonder; zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen