maandag 6 juli 2015

bloemekes in de stad


Toen ik onlangs op reuzenjacht ging, kwam ik meer tegen dan alleen reuzen.


Op het theaterplein in Antwerpen ( waar oma reus lekker lag te ronken ) staat namelijk ook een stukje bloementuin. 
En ik kon het niet laten om daar eventjes wat rond te lopen, foto's te maken en te genieten van al die kleurrijke bloemen en de bijtjes en de hommels.


Ik vind Antwerpen niet zo geweldig in de manier waarop de stad omgaat met zijn groen : als er ergens een dikke boom staat, moet die weg. 
Vaak worden ze wel vervangen, maar een dun klein boompje kan toch echt niet het effect van een grote boom op vlak van gezonde lucht en sfeer vervangen. 


Als je rondkijkt in de stad zie je het verschil met vroeger echt heel erg goed : je moet alsmaar harder en harder zoeken naar grote majestueuze bomen..
Zo spijtig ...


Maar dit stukje groen op het theaterplein, dat hebben ze dan weer wel goed gedaan... 
11 opmerkingen:

 1. Mooie foto's van dit mooie stadstuintje. Best raar, dit wel en grote bomen ruimen... Niet te volgen! Zulke tuinen zouden er eigenlijk, naast de stadsparken, gewoon overal moeten komen, daar word je toch blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vind het ook raar. Ik woon bijvoorbeeld nu 8 jaar in een straat met bomen op de middenberm. Normaal zou je die bomen moeten zien groeien en zouden die groter moeten zijn dan 8 jaar geleden : hier is dat omgekeerd. Ik kan er nu doorheen kijken door alle bomen die ze hebben weggedaan en als het voetbal is aan de overkant schijnt het licht gewoon mijn living binnen omdat de bomen ook veel korter zijn omdat de grote er tussenuit gehaald werden.

   Verwijderen
 2. Only know Antwerpen because of the Henri Moore statues (when I lived on the Dutch side of the border with Zeeland) - beautiful and interesting flowers! Glad I found your blog:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai. De kleuren van die bloem op die eerste foto zijn echt schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beautiful blooms. I especially like the very first image.

  Thanks for stopping by my blog and commenting.

  BeantwoordenVerwijderen