woensdag 6 juni 2018

DIY oorbellen/earrings: 'Gnoom and Gimli'

free 'make your own earrings' tutorial

De laatste tijd val ik wat op speciale kralen en toen ik de handgemaakte kralen van Jon Burgess  ontdekte,  was ik direct enthousiast. Ik zocht 2 paar hangers uit in zijn etsyshopje (niet gesponsord trouwens, ik kocht ze gewoon zoals iedereen) en was onder de indruk toen ik ze in mijn brievenbus vond.

Lately I am atractted to somewhat special beads and when I discovered Jon Burgesses handmade beads I was instantly enthousiastic. 
I selected 2 pair of pendants in his etsyshop ( not sponsored, I bought them) and was very impressed when I found them in the letter box.Ik vond de hangers erg goed bij mekaar passen en mijn initiële plan was om ze samen te verwerken in 1 paar bellen.
Maar ik had hangers uitgekozen met nogal zware oogjes en ik kwam niet tot een mooi ontwerp. Uiteindelijk maakte ik er toch 2 paar van en ik deed er niet al te ingewikkeld mee omdat de hangers op zijn eigen al mooi zijn en alle aandacht verdienen.


When I saw them I liked the way they matched together so I decided to use them both in one pair of earrings. But because of the 'heavy' loops I didn't find a design I liked. So I ended up making 2 pairs after all . I kept it simple: The pedants are so gorgeous that they deserve all attention. 

free 'make your own earrings' tutorial

BENODIGDHEDEN/SUPPLIES

materiaal
 • 2 x 1 hangers
 • 2 x 1 gesloten ringetjes/tussenzetsel
 • 2 x 1 grote open ringetjes (de open ringetjes die je gebruikt voor de hangers moeten groot genoeg zijn, anders passen ze er niet aan).
 • optie: als je connectors gebruikt, heb je ook 2 x 1 gewone open ringetjes nodig.
 • oorhaakjes
gereedschap
 • 2 x 1 pendant
 • 2 x 1 closed ring/connector
 • 2 x 1 big jump ring
 • for the pair with connector: 2 x 1 jump ring (the jump rings used for attaching the pendants must be big enough to fit)
 • ear wire
tools

Hang het open ringetje aan de hanger.

Attach the jump ring onto the pendant.


Bevestig het gesloten ringetje: de connector aan het open ringetje.

Attach the closed ring/connector onto the jump ring.


Hang er nog een (in geval van tussenstuk: een open ringetje en) oorhaakje aan ... 

Attach (in case of using a connector: an open jump ring and) ear wire ... 


... en klaar ... .

... and done!
>
free 'make your own earrings' tutorial

Ik heb een sponsor- en reclamevrije blog en heb deze onderdelen dus gewoon gekocht. De verkoper/maler ervan weet niet dat ik deze blogpost schreef. 

I have a sponsor- and add free blog. I bought all the parts by myself and wrote this blog post on my own.


12 opmerkingen:

 1. prachtig zeg... en een mooie uitleg met goede foto's. Ik ben weg van die kralen. Ik vind het bijna jammer dat ik geen gaatjes in mijn oren heb. Fijne dag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zoals Elizabeth hierboven. Balen! Dat de gaatjes die ik al 2 keer liet "schieten" telkens opnieuw kei hard zweren. Zo super stom! Mooi zijn deze! Geweldig mooi! En weet je keitof dat je niet gesponsord bent. Ik erger me aan dames die reclame maken zonder het te melden. Ik ga niet verder in detail treden want ik word alweer lastig alleen met er terug aan te denken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan daar ook niet tegen en durf dan wel eens botweg te vragen of dat gesponsord werd ;) .

   Verwijderen
 3. Ze zijn allebei mooi, maar die grootste, aaaaaaamai, zwaar fan van die! Ik neus eens rond in zijn shop om te zien of hij er zo geen heeft waar je een hanger mee kunt fabriceren - geen oorbellenmens, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. They are gorgeous! Love the beads you bought - they are truly unique!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kralen. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen