vrijdag 8 juni 2018

blog in de kijker: Anneke Caramin


't Is tijd voor een nieuwe 'blog in de kijker' bedenk ik zo me ineens. Vaak pijnig ik dan mijn hersenen over wie ik deze keer in de aandacht zal zetten.
En even vaak valt me dan een blog te binnen die zo evident thuishoort in deze rubriek dat ik er met de beste wil van de wereld niet bij kan waarom ik me dat niet eerder realiseerde.
Ook deze keer weer zo eentje...

bron
Ik ken eigenlijk niet zoveel blogs met Antwerpen als thuisbasis. Maar het kan natuurlijk ook dat ik er veel meer ken dan ik me realiseer omdat ik niet altijd weet waar de blogger in kwestie wont.
Bij Anneke Caramin is dat echter duidelijk te zien aan de foto's. En dat vind ik elke keer weer plezant: oh! Dat is aan het station! Hé! het Moorkensplein! Zij loopt duidelijk vaak rond in de buurten waar ik ook regelmatig kom en het is dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer ik ze ooit eens in het echte leven tegen het lijf loop denk ik. 

bron
Anneke Caramin is gewoon een zeer getalenteerde naaister. En zij heeft daarin haar eigen zeer herkenbare stijl: donkere en zwarte kleren, tijdloze patronen en stoffen en vaak een vleugje humor.
De laatste jaren zijn er veel vrouwen terug achter hun naaimachien gekropen. De resultaten daarvan kan je bewonderen in de vele naaiblogs die op het wijde web welig te vinden zijn. Daar zitten veel getalenteerde vrouwen tussen die de prachtigste kledingstukken vanonder hun machien laten rollen. Maar eerlijk is eerlijk: de resultaten lijken vaak erg op mekaar omdat steeds dezelfde patronen en dezelfde stoffen gebruikt worden. Da's niet erg natuurlijk, dat maakt de maaksels niet minder mooi. Maar dat maakt wel dat de creaties van Anneke Caramin er uit springen omdat ze zo los staan van al die opeenvolgende hypes in naailand. 
bron

Ik vind de naairesultaten van Anneke Caramin zo indrukwekkend. 1 van mijn favorieten is ongetwijfeld de groene lange jas van even hierboven. Als naaister met beperkte vaardigheden realiseer ik me dat het straf is als je zo iets kan maken. Ik durf er zelfs nog niet van dromen om ooit zo iets te maken.
En dan gaat het me niet alleen om het maken van het kledingstuk op zich, maar ook om de vaardigheid om dat zodanig te doen dat het kledingstuk op je lijf gegoten zit. Dat kan ik al helemaal niet. Zij wel...
bron

En alsof dat nog niet genoeg is, kan ze ook nog mooie tekeningen maken.
Bon, wil je meer van haar creaties zien? Klik dan even hier of op 1 van de foto's in deze blogpost en je komt op haar blog terecht. Geniet ervan!

bron
De foto's in deze blogpost komen allemaal  - via embedding - van de blog van Anneke Caramin.
Meer 'blogs in de kijker' ... . Ze staan ook allemaal in mijn blogroll in de zijbalk.

7 opmerkingen:

 1. Amaai dat lijkt me een toffe madam! Kei leuk blog! Ben maar meteen volger geworden om niks meer te missen. Dankjewel voor de tip! En een fijn weekend alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjiek! Dat is voor mij ook nog eens een goed ideetje om andere 'haakblogs' in de kijker te zetten. Misschien dan vooral Belgische of Vlaamse blogs, want soms lijkt het of alleen Nederlanders kunnen haken :-) Ik ga zeker eens piepen bij dit naaiwonder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die rubriek 'blog in de kijker ' al vanaf dat ik begon te bloggen in 2010. Ik vond dat zo evident om te doen. Waarom niet delen met anderen waar je zelf van geniet? Ik heb het altijd raar gevonden dat niet meer bloggers dat deden. Dus: doen Sigrid!

   Verwijderen