maandag 12 maart 2018

Uit mijn tekenboekje VIIIDe tekeningetjes van vandaag uit mijn tekenboekje geven weer waar ik de laatste tijd mee bezig ben: ik probeer mezelf op een andere manier te leren tekenen én leer mezelf te aquarellen.
Tekening 1 is alleen gemaakt met een zwart stiftje: gewoon uit de losse hand met kriebellijnen wat bloemen tekenen. Meer is dat niet.
Bij de volgende 2 tekeningetjes probeerde ik een waterverftechniekje toe te passen: ik maakte hier en daar mijn blad wat nat met water, drupte er wat waterverf  op en liet het uitvloeien.
Daarover tekende ik wat bloemen.Helemaal geslaagd is het experiment niet: de bedoeling was namelijk dat ik breed uitwaaierende gekleurde vlekken kreeg, maar het papier van mijn tekenboekje blijkt daar niet zo geschikt voor te zijn. Ondertussen heb ik aquarelpapier aangeschaft en experimenteer ik lustig verder...


En tenslotte nog een met zwart stiftje getekende "bloemekee". Deze keer bijgekleurd met kleurpotlood.
Ik merk dat ik mijn bloementekeningetjes geslaagder vind met slordige meervoudig gestreepte randen ipv getekend in 1 vloeiende lijn... En zo leer ik elke keer wat bij...

2 opmerkingen: