dinsdag 26 september 2017

Parijs: Paris Plage aan het Bassin de la Villette


Mijn aandacht was zo gefixeerd op de spannende dingen in 'Le Pavillon des canaux' dat ik niet zag wat er rondom me nog meer gebeurde.


Daarom stapte ik na een verkwikkende latte nietsvermoedend naar buiten met het voornemen om een rustige wandeling te doen aan de  waterkant. 


Tot mijn verrassing liep ik onmiddellijk tegen een beveiligingspost op waar ik mijn rugzak moest laten zien. 


Ik bleek ongepland terecht te zijn gekomen op Paris Plage, een activiteit die ondertussen al flink wat jaren elke zomer georganiseerd wordt aan de oevers van de Seine en dus ook hier.


Veel rust was er  niet te vinden. Wel veel volk, en die waren allemaal op hun eigen manier aan het relaxen.


Het bassin de Villette was getransformeerd tot een waterpretpark midden in de stad: je kon er bootje varen, in een donut rondrollen op het wateroppervlak, je kon er waterfietsen, zwemmen, of gewoon met de benen bengelend op de kade zitten genieten van de zon op je bolletje.


Er stonden 'sjotterskaskes', en er lagen petanquebanen, je kon er tango (leren)dansen of jezelf wat verfrissen onder de watervernevelaars.


Voor de waaghalzen onder de bezoekers was er een katrol die hoog in de lucht van de éne oever naar de andere ging, er waren strandstoelen om dutjes in te doen, terrassen met lekker eten en drinken, zandbakken, kermismolens, kano's....


Ik had helaas geen zwemgerief bij: zwemmen in open lucht in Parijs lijkt me anders best wel lollig. Misschien iets om volgend jaar eens te doen?

Maar ik wandelde wel gefascineerd - fototoestel in de aanslag - van de éne naar de andere activiteit en genoot van al die zich ontspannende mensen.


Na een tijdje was de koffie aan opvolging toe en stapte ik een toffe bar binnen - l'Atalante. Goeie muziek, biocola, en een schoon interier met zicht op het water. Blijkt dat er hier naast Le Pavillon des Canaux nog meer toffe (hippe) plekjes zijn.

In deze buurt is er ook heel veel mooie street art te zien. Maar die hou ik achter voor een volgende keer ;).En nog wat verderop kwam ik een soort van buurtmoestuin tegen. Er stonden tomatenplanten en bonentorens en er lagen kleine pompoentjes en er waren wat mensen aan het tuinieren. 


In tegenstelling tot veel andere plekken in Parijs, leken me hier een pak minder toeristen rond te lopen en zijn het de Parijzenaren zelf die hier komen genieten.In plaats van met een rustige wandeling aan de oever van het water spendeerde ik deze dag in een vrolijk waterparadijsje middenin Parijs. 


Ik bleef er rondhangen tot na zonsondergang en als ik nog eens in de zomer in Parijs ben, kom ik zeker terug met zwemgerief!Meer blogposts over Parijs via deze tag of op deze pagina.


3 opmerkingen:

  1. Ik ga ook deze kant op als ik half oktober in Parijs ben, heb er nu al zin in. Ik geniet altijd zo van je verhalen en fotoos, bedankt weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. It's fun to see a side of Paris I probably would never see as a tourist! Thanks for sharing at Sweet Inspiration.

    BeantwoordenVerwijderen