maandag 13 juni 2016

Parijs: van de Place de la Concorde via de Tuileries naar het Louvre


Neem de metro en stap uit op de Place de la Concorde. Vandaaruit kan je door de Tuileries doorstappen tot aan het Louvre en zo heb je 1 van mijn favo wandelingetjes in Parijs gedaan.


Ik moet je wel waarschuwen: je zult niet alleen - en zeker niet de enige toerist - zijn. Maar het is er zo mooi. 
Op de Place de la Concorde staan geweldige grote gebouwen en fraaie bombastische fonteinen, 


een reuzenrad (waar ik niet in durf, jullie wel?), 


en de gestolen Egyptische obelisk van Koning Ramses de 2de , ....


Mijn lief vond het plein véél te groot en veel te druk met al dat lawaaierig chaotisch autoverkeer om er door bekoord te geraken. 


Maar hij was toch gefascineerd door de obelisk en door de geschiedenis van het plein. (Er zijn bijvoorbeeld veel mensen terechtgesteld op deze plek. Gelukkiglijk gebeurt dat nu niet meer ....).


Je kan vanaf het plein richting Champs Elysees stappen als ge graag gaat winkelen. Maar buiten eventjes binnenspringen bij Guerlain spreekt mij dat niet zo aan. Ik ga liever de andere richting uit, naar het Louvre door de tuinen van de tuileries.


Onderweg kom je dan grote bassins met fonteinen tegen die gebruikt worden als veilige speelplaats voor kleine eendjes en waar (lig)stoelen ter beschikking staan voor de mensen met vermoeide voeten of de zoekers naar wat rust.


Zoals ge ziet hebben we dat gebruikt, zelfs mijn lief had zeer voeten :).


Je passeert er ook de Arc de Triomphe du Carrousel waar bovenop paarden staan die als je ze vanuit een bepaalde hoek bekijkt voor mij eerder op honden lijken dan op paarden. 


Vervolgens kom je aan aan het Louvre en de glazen piramide. Maar omdat het toen dreigde te gaan regenen (wat achteraf beperkt bleef tot heel eventjes)  heb ik daar weinig foto's gemaakt. Het was tijd om een plekje te zoeken om te schuilen... . Het Louvre zelf heb ik nog niet bezocht. Ik ga ervan uit dat ik daar zeer erg van zou genieten omdat daar zeer mooie dingen hangen. Maar ik heb echt geen zin in het lang aanschuiven vooraf.


We bezochten wel de vlakbij gelegen orangerie  alwaar we ook eventjes hebben moeten aanschuiven in de kou en snijdende wind, maar dat bewaar ik voor een volgende blogpost ;) .


Dat deed deugd sé, dit blogpostje schrijven en nog eens terugdenken aan die mooie dagen in Parijs! Ik droom al van mijn volgende tripje naar ginder!


Meer blogposts over Parijs ...

Follow

6 opmerkingen:

 1. Dat zijn prachtige foto`s. Dank je dat ik even mocht mee genieten van jullie uitstapje!

  Groetjes,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een stuk van mijn vaste avondwandeling toen ik in Parijs werkte. Iedere avond bijna dezelfde tour, drie jaar lang.
  Leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's. Ik voel een weekend Parijs aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's, zo ben ik weer even in Parijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is alweer een jaartje of 10 geleden dat ik in de stad zelf was. Maar nu ik jouw foto's zie, begint het toch weer te kriebelen. Misschien dat we er toch maar weer eens heen moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is Parijs toch mooi!! En ik ben er nog nooit geweest... wordt eens tijd. De dreigende luchten op de achtergrond laten je foto's extra mooi uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen