dinsdag 10 november 2015

romantische vintage mozaïkbellenEen 30 jaar geleden - ik woonde nog bij mijn ouders herinner ik me - vond ik op straat een kapotte armband. Ik kende toen niks van juwelen maken maar ik vond hem zo mooi dat ik hem al die jaren heb bijgehouden, ook al kon ik hem niet dragen.
Hij bestond uit rondjes met romantische bloemetjes. Ik heb geen idee van wat ze zijn gemaakt, hoe oud ze zijn en of ze al dan niet kostbaar zijn . 
De bloemetjestekeningen zijn gemaakt van kleine stukjes, het zijn elk op zich kleine mozaïkjes.
Er is 1 beschadigd rondje bij maar de andere zien er nog goed uit en ik had al heel erg lang het plan om de armband te verwerken tot oorbellen door de bloemenrondjes te combineren met rode kralen.
En eindelijk is het er van gekomen. Het eerste paar combineerde ik met geribbelde druppelkralen die ik kocht bij Lili et Daniel op de rommelmarkt in Parijs.


Ik had nog 3 grote bloemencirkels over en daar pikte ik de 2 onbeschadigde uit. Eentje had maar 1 oogje dus knipte ik van het andere ook een oogje af zodat ik ze als hanger kon gebruiken in combinatie met rode druppelkralen die ik kocht bij kraaltjes enzo.

En tenslotte maakte ik nog een paar met de kleine bloemenrondjes. Ik hing er grote rode platte druppelkralen aan die ik op etsy kocht maar die je zeker ook kunt vinden bij Zahia.
En nu heb ik nog 2 kleine tussenstukjes en 1 beschadigd groot tussenstuk over.

Bij deze een oproep : weet je me iets te vertellen over deze bloemenrondjes - waar ze van zijn gemaakt, uit welke periode ze komen of uit welke contreien .... - shoot ! 
Ik vind ze toch echt zooooooo mooi !!!
En jullie ? 
Follow

10 opmerkingen:

 1. Het zou jaren 50 uit Italie kunnen zijn. Wat een schatjes en wat een briljant idee om ze te verwerken in oorbellen. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. These came out beautiful! What a lovely idea to repurpose those beautiful trinkets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooooh wat ben ik jaloers Mieke ;-) k zoek al k weet ni hoe lang achter zo n dingen, prachtig vind ik dat en deze bellen zijn dan ook heel leuk geworden,niet mijn kleur dat blauw, sta ik niet mee, maar desalniettemin heel mooi8
  Chris V.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi! Het lijkt erg op Italiaans micromozaiek. Zoek op internet naar "micro mosaic italy" voor meer van die kunststukjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ! dat lijkt het wel te zijn hé ! hoe mooi zeg ! Dank je wel voor de tip !

   Verwijderen
 5. Mijn meme had zo een pillendoosje. Ik denk zelf dat ons moeke dat nog heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ohhhh my .....exquisite...such detail...very pretty

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The earrings are so pretty! I'm featuring them on my blog! Thank you for participating in the Handmade Café Link party. I appreciate your support very much!

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...