maandag 19 oktober 2015

ik ging eens naar Parijs : rondsnuisteren in de tweedehandsmarkt ' marché Vernaison ' en kralen !!!


Ik hou van rommelmarkten en toen ik vorig jaar in Parijs was nam ik me voor er daar eentje te gaan bezoeken. 


Ik las over Saint-Ouen en de gigantische rommel/brocante markt daar en was meer specifiek geïnteresseerd in 1 van de onderdelen: de marché Vernasion.


Maar toen ik er vorig jaar ging kijken, bleek alles er verlaten bij te liggen : verkeerde dag uitgekozen blijkbaar ....


Het was dus evident dat ik deze zomer een nieuwe poging zou wagen en deze keer koos ik wel de juiste moment uit....


Ik moest eerst een stukje door een wat ongure buurt waar ook een markt bezig was en er erg veel goedkope uitpuilende winkels waren met vooral kledij, lederwaren en zonnebrillen. Op straat werd ik voortdurend aangesproken door opdringerige venters met brillen en portefeuilles. 
Ik zag er ook groepjes mannen in een kring staan  : gokkers die hun kans waagden met het spel met 3 potjes en een knikker. 


Wellicht is dat gokspel verboden en dat is waarschijnlijk de reden dat een zeer indrukwekkende struise man voor mijn neus kwam staan en geld eiste als ik het waagde een foto te maken....
Wat ongerust piepte ik dat ik mijn fototoestel wel zou wegsteken ... 


Ik vond - heelhuids - de Marché Vernasion al snel  : barakjes en garages vol vintage spullen en ertussen smalle gangetjes en straatjes.


het was er niet zo druk, wel bloedheet. ( Wat een tegenstelling met nu : terwijl ik dit typ, heb ik voor het eerst de verwarming opgezet dit jaar. Ik heb koude handen ! )


Ik vermoedde veel mooie dingen met hoge prijzen te zien te krijgen in Vernasion, zoiets als in de kloosterstraat in Antwerpen bijvoorbeeld.
En dat was idd zo.


Ik wilde eigenlijk gewoon wat rondhangen en genieten van al het moois en foto's maken. 
Ik wilde niet direct iets kopen.
Maar toen liep ik ineens op dit.
Tja...


De verkoopster en ik geraakten aan de praat. Ze vroeg me vanwaar ik was en ze bleek zelf Belgische roots te hebben. Ze was opgegroeid in Brugge.


Ik heb dat al vaak gezegd en ga het nog eens herhalen, al was het maar om het mezelf ook goed in te prenten : ik heb al zeer zeer veel kralen. Eigenlijk probeer ik er niet te veel meer te kopen, ik zal ze nooit van mijn leven allemaal verwerkt krijgen. 


Het is natuurlijk wel plezant om veel kralen te hebben. Er tussen snuisteren is al een plezier op zijn eigen .
En vaak lijk ik dan toch net die éne kraal te missen om te kunnen maken wat ik wilde ....
Maar eigenlijk heb ik er echt genoeg.


Maar ineens onverwacht op zo'n kraampje lopen, tja, dat kan ik niet weerstand.
Bovendien vind ik het ook erg plezant om kralen in huis te hebben met een verhaal aan. Ik heb er ook van Praag en van Barcelona en Oostende en Gent bijvoorbeeld en dat ik ze daar kocht maakt ze voor mij net iets dierbaarder.


Dus vulde ik ook hier een potje, al vond ik ze wel net een beetje te duur. 
Dit was mijn buit.
Ik maakte er trouwens al deze oorbellen en deze ketting mee...Een beetje verder liep ik vervolgens weer op zo'n spannend winkeltje. Deze keer niet alleen kralen, maar ook andere dingetjes waarmee je iets tofs kan maken.
  


Maar ik had mezelf streng aangemaand dat ik 1 potje kralen mocht kopen en niet meer en die had ik ondertussen al, dus maakte ik van mijn hart een steen en kocht ik hier niks. Al kan ik niet beloven dat ik hier volgende keer niet gewoon terug naartoe ga en me wel laat verleiden :)En toen had ik het véél te warm, vreesde ik nog van dit soort  van verleidingen tegen het lijf te lopen, had ik dorst en honger en had ik nog het voornemen ook de opera Garnier te gaan bezoeken, dus trok ik terug richting metro waar ik nog snel even in deze zalige plek lekker en gezond lunchte alvorens me te laten onderdompelen in de schoonheid van de opera.


Bij deze weten kralenfans en vintagelovers dus waar ze mooie dingen kunnen vinden in Parijs....


adressen : 
eerste kralenwinkel : 
Lili et Daniel
allée 1 - Stand 6 
Marché Vernaison
Saint-Ouen - Paris


tweede winkel : 
Tombees du camion 
allée 1 - stand 29
Marché Vernaison 
Saint Ouen
Deze winkel heeft ook nog een ander filiaal ( dat ik niet bezocht ) : 
Rue Joseph de Maistre 17
Montmartre - Paris
en een website en instagram


De rommelmarkt in Saint Ouen is open op zaterdag, zondag en maandag

Meer Parijs op mijn blog via deze tag ...

Follow

7 opmerkingen:

 1. Oh die prutsjeswinkel van de laatste foto, zalig, daar mag ik zeker niet naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn echte Parijs fans en ik begrijp je stukje over opdringerige mensen. Heel vervelend,maar stoer dat je toch door gelopen bent. En met een schitterend resultaat. Wij gaan binnenkort naar parijs en wie weet komen we ook wel hier terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk. Die blikjes! Volgend jaar wil ik er ook naar toe. Er is bijna niets leukers dan een rommelmarkt bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Now I am really tempted to shop there

  BeantwoordenVerwijderen