dinsdag 17 februari 2015

Gemaakt: bEllEn mEt wat mEEr wErk aan...

Van het gehaakte oorbelonderdeel dat ik onlangs ontwierp ( en waarvan je de tut - alleen voor persoonlijk gebruik ! - hier vindt ) maakte ik verschillende versies.
Ik haakte er eerst 4 in crémekleurig garen en verwerkte ze tot deze bellen.
Voor de tut haakte ik ze in babyroos garen en later ook nog een keertje met goud garen.
En die laatste 2 paar zijn nu ook tot oorbellen getransformeerd : 

' farao ' 
Het goudkleurig garen dat ik voor deze bellen gebruikte is helemaal niet zacht. Dat komt omdat er een draadje doorheen is verwerkt dat wat meer glittert en glitterende dingen zijn over het algemeen niet zacht. ( moet je maar eens op letten  ).
Ik zocht naar een kraal om er aan te hangen en vond deze blauwgroene zeekleur erg mooi staan bij het goud.
Het zijn trouwens ook zeer mooie kralen : Tsjechisch, met een gefaceteerde rand en van glas.
De bellen zijn in totaal 6,5 cm lang .

' farao '

' balsem ' 
De roze versie die ik haakte voor de tut combineerde ik met een kraal waarvan ik eens een snoer op een rommelmarkt vond. Ze zijn grillig en ruw ik heb echt geen idee van wat ze zijn gemaakt. Ze zijn zeker niet van glas of plastiek. Misschien is het een vorm van spons ? Of klei of zo ? 
Daar nog een kralenkapje op en zo waren ze klaar. 
Ook deze zijn 6,5 cm lang .

' balsem '

' tandoori ' 
Onderstaande bellen maakte ik al iets langer geleden; ik gebruikte daarbij de techniek die ik eerder in een tut al liet zien voor mijn kerstoorbellen.
Ik maakte ze met een soort vuiloranjeroode rocailles en deed er nog wat geverfde edelsteenkralen en glaskralen bij in turkoois en rood en bruin.
Deze bellen zijn 6 cm lang.

' tandoori '

Ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en kreeg niks in ruil voor de aankoop van deze kralen. Ik kocht ze op eigen initiatief en betaalde de volle pot. / I have an add- and sponsor free blog and I bought these beads  at full price at my own initiative and without any form of compensation for writing this blog post. 
Lees dit voor mijn regels rond gebruik en copyright voor mijn ontwerpen/ More info about my rules for copyright on my designs.

7 opmerkingen:

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com