woensdag 18 februari 2015

winterpottenmoestuin(tje)..

Van't weekend oogstte ik eindelijk mijn aardperen. Als ze allemaal op zijn, zal ik daar eens een blogpostje over schrijven.
Ge zoudt zo misschien op het eerste zicht denken dat er in de winter niet veel gebeurt in een moestuin, maar dat klopt niet helemaal.
Kijk maar mee !Mijn snijbieten in pot doen gewoon alsof er niks aan de hand is.
Ze zien er niet zo fris en lekker uit als in de lente, maar ze staan er wel nog gewoon altijd. 
Ik denk dat als de temperaturen wat aan de positieve kant blijven, ze stilletjesaan ook nieuwe scheutjes zullen krijgen en ik zo al vroeg in het jaar zal kunnen genieten van lekker lentefris groen. 
Ik heb nog niet geprobeerd of de stengels nu nog lekker zijn eigenlijk.
Weet iemand dat ?  


In een kapotte grote bloempot zaaide ik afgelopen zomer een italiaans slamengsel.
En een aantal plantjes van die plabntjes besloten gewoon de natuur te negeren en groeiden gewoon verder ...Hierboven iets waar heel mijn omgeving binnenkort wellicht zal kunnen van meegenieten.
Ofwel omdat ik er zoveel zal hebben dat ik ze niet alleen opkrijg en dan maar uitdeel, ofwel omdat de mensen die me van nabij zien zullen meegenieten van het feit dat ik er zelf van gegeten heb.
Diegenen die het beste af zullen zijn, combineren best beiden ;)
Ik plantte namelijk in het najaar flink wat tenen look en hoop daar een aardige oogst van te hebben.
Ik heb geleerd dat look alleen maar groter wordt als je hem plant in het voorjaar. Het geplande teentje wordt groter maar blijft 1 teentje. Als je ze plant in het najaar en er een winter laat overgaan, zouden ze een hele bol moeten vormen. 
Ben benieuwd !Ook een paar stengeluitjes die ik nog niet oogstte, zijn nog in goede doen ...Ik zaaide ook wat winterpostelein. Ze zijn goed uitgekomen, maar worden niet erg groot. 
Geen idee of dat zo hoort of niet. 1 van de dagen strooi ik er wat blaadjes van in een slaatje waarmee ik dan wil doen alsof het al écht  lente is ;)En ik zaaide doorheen het jaar ook regelmatig een portie worteltjes in potten . Ze werden niet erg groot, maar zijn wel superlekker ! Ik zaaide ook nog een laatste portie in het najaar en die plantjes overleven met gemak de pakken sneeuw en koude.
Of er veel aanzit onder de grond, kan ik je nog niet vertellen.
Dat wordt afwachten tot de moment dat ik me niet meer kan bedwingen en er eens eentje uittrek ...Al die plantjes staan bij mij in potten en plantzakken trouwens.
En hoe staat het met uw groenten in deze tijd van het jaar ? 


Moois van ' Me'

4 opmerkingen:

 1. Hier wordt weinig in potten geplant, soms een paar tomatenplantjes, maar liefst van al in volle grond op een vierkante meter of 2 die we vorig jaar (of het jaar ervoor) hebben omgespit en daar groeit momenteel niks :-( maar binnenkort schiet de rabarber weer uit en beginnen de aardbeiplantjes weer te groeien. Dan kan ik iets later beginnen met de eerste plantjes of zaadjes in de grond te doen, afwachten nog even.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rien de rien vrees ik... Totaal geen groene vingers. Met een lichte afgunst;) bekijk ik al die lekkere groene dingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, goed bezig jij! Hier helemaal niets, alles "vers" uit de winkel, haha! Maar nu heeft de Appie minimoestuintjes bij besteding van 15 euro, dus binnenkort zaaien, misschien ook maar gelijk de tomaten doen.

  BeantwoordenVerwijderen