dinsdag 13 januari 2015

gehaakte bellen


Ik ben nogal druk doende geweest met een hoop blingblingjuwelen de laatste tijd  ( ik heb nog een tut voor een mooie strassarmband in de pijplijn zitten ) en met al dat geblink kreeg ik behoefte aan wat rust .


Dus besloot ik eindelijk eens werk te maken van de uitvoering van 1 van de vele ideeën die zich hardnekkig in mijn  hoofd hebben vastgezet : ik zoek al lang naar een manier om gehaakte onderdelen te gebruiken in oorbellen en andere juwelen zonder dat ze slap  hangen te flapperen en ineens viel me te binnen dat ik dat kon oplossen door een metalen frame - in dit geval een ring - te verwerken in mijn haakwerkje.
Ik  zocht mijn haakpennen en fijn garen bijeen en ontwierp ik een gehaakte-cirkel-in-een-cirkel en maakte er alvast 2 paar oorbellen van.
De gehaakte cirkels schreef ik ook uit als tut en zullen 1 dezer vrijdagen op mijn blog terug te vinden zijn, begin dus al maar te watertanden ....
En hier zijn alvast de afgewerkte bellen : 

'alabama' 
Ik haakte deze cirkels met cremekleurig garen en combineerde ze in dit geval met bronskleurige dunne bloemige tussenstukken en bronzen haken.
Deze bellen zijn 7 cm lang en ik heb ze hier in mijn etsyshopje te koop gezet.
' minnesota ' 
De gehaakte cirkels in deze bellen zijn op exact dezelfde manier gemaakt als die in de bellen hierboven en ik gebruikte ook hetzelfde garen.
Maar deze keer hing ik er 5 hangers aan : 3 met zeegroene kralen en een druppelhangertje en aan beide kanten nog een enkel druppelhangertje.
Deze bellen hangen mijn oren wat op te smukken de laatste dagen en ze staan me erg goed al-zeg-ik-het-zelf.
Ze zijn 8 cm lang  6 opmerkingen:

 1. Echt wel hele mooie oorbellen! Dit heb je nog gedaan lijkt me. En prachtige sneeuwfoto's hieronder.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cool! Kom maar op met die tut!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn heel leuke creaties geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Very lovely, i used to crouched a lot, but, i never made earrings

  Have a nice week

  Much love...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. These are beautiful… make me think of snowflakes. What a wonderfully creative idea! Thanks for sharing the love up-close with I Heart Macro:-)

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...