maandag 13 oktober 2014

van de nood een deugd...

Ik moest vorige week voor een paar ambetante en langdurende onderzoeken met veel wachten tussenin een dag in een ziekenhuis rondhangen.
Vooraleer ge ongerust bent : ik ben het zelf vooralsnog niet : er zijn geen aanwijzingen dat er iets serieus aan de hand is. Maar ik loop al 47 jaar op deze wereld rond en dan begint er hier en daar wel eens wat te haperen hé...


Ik moest tussendoor echt lang wachten en het regende dan nog eens ook.
Niet echt de moment om er effe op uit te trekken dus hing ik in eerste instantie wat rond in het ziekenhuiscafetaria met afwisselend een goed boek en mijn tekengerief én bijbehorend muziekje in mijn oren om de tijd aangenaam te laten verstrijken...Dat is zo mijn gewoonte :  ik heb altijd een hoop entertainende spullen in mijn sjakosj voor als ik eens een halve minuut niks te doen heb : iets om te lezen, iets om te tekenen, muziek en van tijd tot tijd ook iets om te haken. 
Wat ik ook altijd bij heb, is een fototoestel ...
En daardoor weet ik nu dat je in ziekenhuizen ook plezante foto's kunt trekken ....Na een paar uur was ik de ziekenhuislucht toch wat beu en smeekten mijn onderste ledematen om wat beweging dus besloot ik toch een stapke in de wereld  te zetten en oa die heerlijke chocolatier daar achter de hoek nog eens te gaan leegkopen....Ik had ondertussen ook een hongerken gekregen - het was dan ook al ruim lunchtijd voorbij - en ik had mijn zinnen gezet op een kom troostende soep. Ik had dus een doel : zoek en vind soep! 
In eerste instantie vond ik geen soepverkopers : wel frituristen, bagelverkopers, broodjeszaken, pitadinges ... maar die hadden allemaal geen soep.
Toen ik ten einde raad maar besloot terug het vertrouwde ziekenhuiscafetaria op te zoeken, kwam ik aan de andere kant van het ziekenhuis ineens dit tegen ...Een beetje uit het zicht, maar toch niet onzichtbaar genoeg om verstopt te blijven voor mijn zoekend oog ...
En ja hoor !
Soep !
lékkere soep zelfs ! 
Oesterzwammensoep met croutons !  ( ik hou van oesterzwammen ! )
Mét schoon servetten ! en schoon lusters van oud keukengerief...
  

en meubelen ;)


en een hele zelfbedieningstoog vol lekkers dat nog gezond was ook...
( al weet ik niet of ik dat gezonde niet een beetje  verknalde op die moment want omwille van de onderzoeken liep ik daar toen wat radio-actief te wezen :) ) En een schone ' binnentuin '! 
én er stond nog plezante muziek op ook !
én het was er niet te druk...!
Voila : als ik nog eens een zicht moeten laten werpen op mijn binnenkant, weet ik in't vervolg waar ik tussendoor aangenaam kan verpozen...
Ze hebben ook een facebookpagina trouwens, voor als ge er ook eens in de buurt bent ...   


Toen ik terug naar binnen moest voor het vervolg besloot ik ook effe de uitnodigende ziekenhuiskapel binnen te stappen.
Ik ben verre van gelovig maar ik vind kerken vaak mooi en ze hadden daar begot nog zeer schone klassieke muziek op staan ook !
De volgende keer ga ik daar zitten tekenen ipv in het cafetaria ! ( zoudt ge daar ook een taske thee mogen drinken, in zo'n kerk ? ) En dan daarna een soepke eten in den 22 b ! adres : 
     22b 
     Sint Vincentiusstraat 22b
     2018 Antwerpen

7 opmerkingen:

 1. Merci voor de tip en ik duim voor een 'top-rapport'!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk moeten we ons geen zorgen maken en je toont ons dat zelfs wachten leuke dingen kan brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend, zo een 'ziekenhuisreportage' ;-) haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, ik wist niet dat er zo een ziekenhuis in A'pen is. Vind je "reportage" schitterend. Alleen al omdat je op een frisse manier alles bekijkt en een onderzoekdag toch positief bekijkt. Super dat je nog soep gevonden hebt:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn sjakosj zit ook altijd vol met vanalles om mij bezig te houden ... merci voor de rondleiding en de tip, volgende week mag ik ook zo'n dag gaan lummelen in het ziekenhuis ... ik ga zeker en vast aan jou denken :-)

  BeantwoordenVerwijderen