maandag 17 maart 2014

chocolatier goossens

Ik moest in het Sint Vincentiusziekenhuis zijn.
Niks ergs...
Hoop ik toch...
Gewoon een routineonderzoek : mammografie en echografie : met veel borstkanker in de familie was dat eigenlijk veel te lang geleden ... ( Ik heb den uitslag nog niet maar ben er wel gerust in... )
Soit : als ik in dat ziekenhuis moet zijn, dan wip ik achteraf altijd bij Chocolatier Goossens binnen.
Om mezelf te troosten na al dat gewring aan mijn borsten : alle redenen zijn goed voor een portie chocolade ;)
En Chocolatier Goossens is daar achter de hoek...Ik ben vooral nogal verzot op hun truffels
Zelfgemaakt natuurlijk ...
Zoals alles daar...
Een hele toog vol lekkers!Naast wat truffels kocht ik er deze keer na een tip van de verkoopster ook een portie van deze chocoladebloemenDe verkoopster noemde ze ' therapeutische ' chocoladebloemen :) : deze bloemen zijn gemaakt van zeer donkere chocolade met weinig suiker en er zijn stukjes cacaoboon in verwerkt waardoor ze knisperen als je er van eet.
Erg lekker, maar te zwaar om van door te eten en dus ook goed voor de lijn :)
En  blijkbaar ook goed voor de gezondheid :)Ik kon het ook niet laten - het is lente en de invloed daarvan is nogal dwingend bij tijde  - om wat van die kuikentjes te kopen die me terugbrengen naar den hof met pasen in de tijd dat die daar overal tussen de bloemen of in het gras lagen, samen met chocoladen eieren...
Ik vond ze fotogeniek in de winkel maar achter mijn lens vol krassen ( oh man, ik moet toch echt eens werk maken van de aanschaf van een nieuw toestel zonder krassen ) viel dat toch wat tegen ....Ben je eens in Antwerpen in de buurt van de Lange Leemstraat en het Sint Vincentiusziekenhuis : ga dan  eens wat lekkers kopen in chocolatier goossens!
Ze maken daar alles zelf en zijn  in binnen- en buitenland gekend voor hun kwaliteit.
En als je daar dan toch bent : maak dan ineens een afspraak voor een mammografie achter de hoek :) Dat moet echt wel af en toe namelijk...ps : Meneer Goossens is zich niet bewust van het feit dat ik deze lofzang over zijn winkel schrijf. Ik doe dat volledig uit vrije wil en heb er niks voor gekregen....

6 opmerkingen:

 1. goeien tip ! en ge noemt het goed : gewring aan uw borsten.....ik moet ook jaarlijks wegens rare-dingen-maar-gelukkig-geen-kanker en ik beloon mijzelf achteraf ook met iets zenne, wat een getrek en gesleur en geduw en genijp is me dat !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, die bloemen zien er erg mooi uit, zou ik alleen daarom al willen kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er gaat niets boven heerlijke Belgische chocolade!!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is ook de leverancier van het Witte Huis en de Amerikaanse ambassade. Obama lust ze ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel lief van jou voor jou! Goed gedaan! En ik duim voor een top-uitslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me helemaal voorstellen dat je jezelf wilt verwennen met chocola (wof eigenlijk wanneer niet? :)) als je zo'n mammografie achter de rug hebt... Die winkel klinkt me heerlijk in de oren (nee eigenlijk de winkel zelf niet, maar de chocola die ze daar verkopen wel, haha). Ik neem nog maar een paaseitje denk ik. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen