dinsdag 8 maart 2011

LONDEN ! : tips gezocht...





Daar ga ik binnenkort een paar dagen naartoe.
Voor het eerst in mijn leven ! ( 't wier tijd dus ;) )
En ik ben nog op zoek naar tips...
Ik hou van cultuur, mooie gebouwen, musea, lekker eten, ...
En van kralen en garen enz...
Dus : Laat maar komen !!!


7 opmerkingen:

  1. Oh..leuk..geweldige Stad..zal er zo kunnen wonen..het bruisende leven..heerlijk..tipps..een echte aanrader:
    "100% London" reisgids kopen..daar staat alles in,..echt waar..met routes..en al!
    http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/100-londen/1001004005531291/index.html
    Veel plezier!!!
    Groetjes,
    Maren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, leuk!!!! Nou, hierboven staat het al!! Heel erg veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. een tip; als je van hagelslag houd, neem dan een pak hagelslag mee, dat hebben ze daar niet!
    en het eten is er echt vet, en de pizza's zijn niet te éten, echt, ik hou van pizza's maar die daar? wagelijk ;$ en ze hebben trouwens ook geen mayonaise..

    maar even over leuke dingetjes,
    je kunt winkelen bij de oxfordstreet {leuke winkels; h&m en primark} en je kunt naar buckingham palace gaan, eh, metrostation, tate modern {als je van kunst houd, dit is een geweldig kunst museum! oke, ik hou niet zo van museums, maar deze was geweldig!} je kunt een rivercruise doen, of in het london eye gaan, naar het britisch museum, en verder heb ik geen idee..

    veel plezier alvast, ik hoop dat je iets aan deze reactie hebt hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. London is heer mooi, een super stad! Veel plezier hoor. Zo 1,2,3 heb ik geen concrete tips. Je zal vast nog het een en ander aan tips ontvangen.

    Een fijne avond xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij zijn er drie jaar geleden, drie dagen met school geweest.. en ik weet haast niks meer :) Ik weet wel nog dat als je afstapt aan Picadilly circus metrostation (ofzoiets) dat je daar grote reclameborden hebt, zoals in New York. (maar dan kleiner ;) ). Ohja, dan heb je de Tate Modern, best een ENORM museum, met ervoor de brug die gebruikt wordt in één van de Harry Potter films (brug die opeens de lucht aan kronkelt). Wij zijn ook naar Harrods geweest - een gigantische winkel-. De weg naar de winkel is aangeduid vanuit de dichtstbijzijnde metro. Zeker eens 'fish and chips' gaan eten. Voor één of ander museum (british museum?) heb je een groot plein (dat bij ons vol mensen zat) en op dat plein zitten honderden duiven. Opeens kwam er een 'duivenman' naar ons toe die de duiven op ons hoofd zette. Op dat plein staat ook een beeld van een vrouw zonder armen of benen.

    Mmm.. tis best een rommelig bericht! Ohja, MIND THE GAP ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou, uh.. dat vette eten, dat valt wel mee hoor.. Misschien heeft Lisanne net pech gehad? Geen mayonaise, nee, dat klopt; maar op z'n engels met een scheutje azijn en zout is ok heeeel erg lekker! ;-)

    Het Victoria & Albert museum (www.vam.ac.uk) vind ik altijd heel mooi. Wel erg groot, dus bij binnenkomst eerst beslissen wat je wilt zien, anders kom je doodmoe naar buiten.
    Borough Market bij het London Bridge station (zoek Southwark cathedral op, en dan zie je het vanzelf) is leuk om over te lopen (en dan een wandeling langs de rivier erna; je kunt zo naar de Tate Modern lopen). Veel heeeelijk eten, prachtig om te zien (maar te duur om te kopen!). Je kunt er lekker eten, en goeie koffie hebben ze ook!

    En als je van plan bent veel te gaan zien en met de bus/tube te reizen, is het een idee om een Oyster kaart te kopen: stukken goedkoper dan elke keer een nieuw kaartje. (http://www.visitlondon.com/travel/oyster/)

    Oh enne.. als je uit eten wilt, is het vaak een stuk goedkoper als je van de gebaande paden afwijkt! Covent Garden restaurants zijn bijvoorbeels niet te betaaaaaalen!.

    Fijne vakantie gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Enjoy your trip to London - I have never been either and would love to go at least once!

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com