donderdag 23 september 2010

my little yellow...... : nee : niet basket maar ... boots ;-)

Ik heb best wel wat schoenen
en mijn budget daarvoor is lager dan vroeger
Dus heb ik mezelf een schoenkoopstop opgelegd en ik hou dat toch al meer dan 2 jaar vol ! Da's kunnen hé !!! ( ik vind het zelf in ieder geval straf van me ;-) )

Maar ik heb mezelf geen schoen'lap'stop opgelegd waardoor ik mijn prachtige gele botjes terug kan dragen! Da's veel goedkoper dan nieuwe kopen en nog goed voor het milieu ook ! Ze zien er niet meer nieuw uit, maar dat heeft zijn charmes vind ik.Ik heb trouwens 4 winkels in 2 steden afgegaan vooraleer ik ze in mijn maat vond. Maar ik moest en zou ze hebben want ik vond ze zo mooi !!! En dat vind ik nog altijd. Gelukkig maar ...

Mijn handgemaakte Cypriotische 'sletsen' heb ik helaas moeten achterlaten bij de schoenmaker wegens echt te hard versleten ...  Ik vreesde het al, maar in proberen schuilt geen kwaad denk ik dan maar.


Gaan jullie ook wel eens naar de schoenmaker ? En zouden jullie dat ook kunnen, een schoenkoopstop inlassen ?

8 opmerkingen:

 1. Ik wel hoor :) Ik heb veel last van mijn bekken/heupen/rug, dus belangrijk zijn goede schoenen. Voor een maandje terug kocht ik 2 paar ecco's, 1 paar schoenen en 1 paar laarzen, nadat ik 4 jaar geen andere schoenen had gekocht. Ecco's zijn zoooo duur :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaja, ik vind ze ook wel leuk! Ik ga ook wel eens bij de schoenmaker maar daar wacht ik veel te lang mee. De schoenmaker krabt zich dan wel eens in de haren maar het komt meestal in orde!
  Maar een schoenkoopstop inlassen, heb ik tot nog toe nooit moeten doen .... maar wel moet ik soms eentje inlassen voor oorbellen en kettingen. Ja, zo heeft ieder zijn ding hé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een schoenenkoopstof misschien wel maar een laarzenkoopstof :):) nee!!! Maar denk eigenlijk allebei niet. Maar dat geld voor veel meer dingen. Ik vind het dan ook zeer knap dat je het zo lang hebt kunnen volhouden!!!
  Ze zijn overigens heel gaaf alhoewel geel niet mijn kleur is.
  Ik heb gisteren blauwe laarzen gekocht binnen kort show ik ze op mijn blog want ze zijn idd te gaaf!!
  Enne kom ook binnenkort even terug op je vraag hoe iets dicht te maken. Ben namelijk niet zo goed in uitleggen vandaar dat ik even tijd nodig heb om te bedenken hoe ik dat doe. Het is namelijk erg makkelijk als je het eenmaal weet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ nathalie : ik kan geloven dat jij soms een oorbelkoopstop moet invoeren :-)))

  @ michaja : ik ben echt benieuwd hoe je dat doet ! ( en ook naar je blauwe laarzen trouwens, want het is niet omdat ik er geen meer koop, dat ik niet nog altijd gek ben van schoenen en laarzen ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oke ik ga je het proberen uit te leggen. Hoop dat het lukt.
  Je neemt het werkje wat je moet dicht maken in je handen. Je hebt een naald en een draad, je maakt een knopje aan het uiteinde van je draad, je houdt de twee stofjes (waar het gat zit) tegen elkaar aan. Nu ga je met je naald door het bovenste stofje van buiten naar binnen. Maar alleen door het bovenste stofje. Je haalt het draadje naar boven dus nu zit hij alleen door het bovenste stofje heen. En je haalt het weer door het bovenste stofje maar nu ook door het onderste stofje. Dus van de buitenkant van bovenste stofje naar binnenkant van het achterste stofje en dan ga je weer naar het bovenste stofje en herhaal je de steek. Zo ga je door tot je gaatje dicht is en dan werk je het af door er wat knoopjes er in te maken. Belangrijk is dat ze zo dicht mogelijk op de rand van het stof blijft zodat je het bijna niet ziet.
  Snap je het een beetje? Zo niet let me know.
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Merciç michaja, ik dnek dat ik het snap, maar ik zal het eerst eens moeten proberen denk ik ;) . En als het me toch niet lukt, weet ik waar ik moet zijn met mijn vragen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige kleur en schoon modelleke!
  Hahaha, ik herken veel van je kersenpittenverhaal 's avonds op de zetel.

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...