zaterdag 25 september 2010

klein 'me'ke en handwerk...

Als kind was ik al graag aan het prutsen met lapjes en draad en bolletjes wol enzo.
Hier is een foto die dat bewijst, ik denk dat ik toen een jaar of 9 was ...

 
Ik zat te haken ( ofwel poppekleedjes, ofwel 1 van de vele zakjes voor rond je hals die ik toen voor iedereen maakte : dat was toen ' in ' ) én had een zelfgemaakte kralenketting aan.
Let vooral ook op het fantastische tafelkleed en het trendy behang ( ge ziet : alles komt ooit wel eens terug ) ;) . En volgens mij leerden moeders in die tijd hoe ze jurken voor hun dochters konden maken van tafelkleden en gordijnen :-))) ( maar mijn moeder maakte eigenlijk heel toffe kleren voor ons, dit is daar een slecht voorbeeld van ;) )
Die mand héb ik trouwens nog altijd : nu zitten daar mijn 'te koop'- oorbellen in.

Wat ik ook vaak deed, is borduren. Onlangs vond ik bij het rommelen mijn eerste werkstukjes terug :


Mijn moeder kocht vaak de ariadne en de 100 ideeën en dit komt ongetwijfeld uit 1 van die boekjes. Ik herinner me nog dat ik dat op aanraden van mijn mama overtekende met kruisjes op een ruitjesblad zodat het groot genoeg was om het comfortabel na te naaien. Ik schat dat ik toen een jaar of 7 was.

Het volgende is een merklap die ik op school moest maken ... altans : de randjes zijn op school gemaakt. De figuurtjes in het midden heb ik zelf  uit ' de stapel boekskes van mijn moeder ' gehaald . Oooo! wat bladerde ik graag in die boekjes !!!


En oooo ! wat heb ik spijt dat ik die een jaar of 10 geleden allemaal heb weggegooid !

Ik kreeg de merklap niet helemaal onder de scanner, maar daaronder stond - buiten de randjes - toch niks meer....
En tenslotte nog eentje van een zelfmaakpakketje : de letter 'A' van ..... euh....... ' me ' :-)))) . Toen was ik al wat ouder.

Zo van die lapjes heb ik nog wel meer gemaakt : mijn grootouders hebben er bijvoorbeeld alvast 1 gekregen van mij.
Borduren doe ik nu niet meer. De laatste keer was een jaar of 20 geleden : mijn moeder was een tafelkleed aan het borduren toen ze in het moederhuis lag van mij. En ik heb dat veel en veel later verder afgemaakt. Het ligt nu ergens bij mijn moeder in de kast. Tof hé !

Deze lapjes liggen dus ook al 35 jaar in mijn kast... Als iemand een goed idee heeft van wat ik er mee kan doen zodat ze gebruikt kunnen worden ipv in de kast te liggen ? ???

4 opmerkingen:

 1. brigitte schorrewegen25 september 2010 om 12:07

  Hoi Mieke, ik heb toen we 25 jaar samen waren van al onze vrienden per vriend lapjes gekregen van 30 centimeter groot ongeveer. De bedoeling was er een deken van te maken (achterkant fleece) en het idee erachter was dat al onze vrienden er altijd zullen zijn.

  Ik ben er nog niet aan begonnen. Ik zou het een keer moeten uittekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Frederick Bouckaert25 september 2010 om 12:34

  Da's tof, al die herinneringen. Ik herinner me maar flarden van mijn kindertijd, zat altijd graag buiten te spelen, kampen bouwen, op de hei, avonturen in de natuur, rond de treinsporen (daar zouden ouders nu grijs haar van krijgen, inclusief ikzelf als ouder). Vaak 'grootse' projecten, en dat is eigenlijk nog altijd zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ontdek dat ik een jaartje jonger ben jou, heel herkenbaar, dit roept nu eens leuke tijden op. Mijn moeder kon niets van handwerk, dat was soms lastig omdat ik wel eens raad vroeg, anderzijds hadden we een heel grote tuin en kon ze goed bloemschikken en bakken en die vrijheid die ze me daarin gaf komt nu goed van pas. Dank je wel voor de heerlijke nostalgie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You were so cute! Crafting and creativeness runs through your veins.

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...