dinsdag 7 september 2010

champignons met boursin in de oven

Dit vind ik een erg veelzijdig recept  : Het kan gegeten worden als voorgerecht, als aperitiefhapje, het is ook handig als je vegetariërs te eten hebt en het kan ook op de BBQ of bij gourmet ...
En ik at het deze keer als hoofdgerecht met een lekker stuk afbaklookbrood van de Aldi erbij ...



de ingrediënten


- grote champignons
- een pakje boursinkaas ( de gewone boursin met look )
- room
- stokbrood
- eventueel extra look
- een ovenschotel
- op de BBQ heb je geen room en extra look nodig en wel een BBQschaaltje ipv een ovenschotel...


het recept

- haal de stelen uit de champignons, snij ze fijn en  en hou ze opzij
- vul de champignons  met boursinkaas
- als je de versie in de oven maakt : doe wat room in de ovenschotel, doe er een fijngeknepen teentje look bij en wat peper en zout. Ik heb er deze keer ook wat fijngesneden paprika bijgedaan, maar dat was omdat ik het als hoofdgerecht wilde eten. Anders doe ik er niks anders bij.
- leg  de champignons in de  ovenschotel ( of in kleine ovenkommetjes : voor elke eter 1 ) ( of in het BBQ-schaaltje op de BBQ )
- zet een  20 minuten in de oven
- dien op met wat brood



6 opmerkingen:

  1. It looks absolutely delicious. Thanks for the recipe too!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooo dat ziet er lekker uit! Zelfs om kwart over 7 's morgens krijg ik er honger van ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammie! DAAR dacht ik gisteren aan toen die kerel bij Komen Eten zijn champignons vulde met cambozola :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Marie : ik ook ;) ( maar de mijn heb ik toch eerst écht gaar laten worden ;) )

    BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...