maandag 13 december 2021

tip: duurzaam kadootjes inpakken: furoshiki

tip: duurzaam kadootjes inpakken: furoshiki

De aanwezigheid van een vers geplukt meiklokje verraadt al dat deze blogpost al lang achter de coulissen staat te wachten op de uitgelezen moment om te verschijnen. Met de komende feestdagen in het vizier is die moment nu aangebroken. 


tip: duurzaam kadootjes inpakken: furoshiki

Inpakpapier is niet het meest vervuilend artikel in ons dagelijks leven. Maar alle beetjes helpen en op zich is het behoorlijk verspillend om een stuk papier slechts 1 keer te gebruiken om vervolgens weg te gooien. 

tip: duurzaam kadootjes inpakken: furoshiki

Dus pas ik tegenwoordig de inpakmanier toe die ik leerde kennen bij Lush (#nosponsor) en waarvan ik daarna ontdekte dat ze oorspronkelijk uit Japan komt: inpakken in stof. Daar heet het 'furoshiki'.
De stof die je gebruikt om in te pakken kan je namelijk keer op keer opnieuw gebruiken.

tip: duurzaam kadootjes inpakken: furoshiki

Om ook op een duurzame manier met de stof om te gaan die ik gebruik om zo kadootjes in te pakken, heb ik me een hoop tweedehandse sjaaltjes aangeschaft. Ik koop ze voor geen geld - want per kilo en ze wegen bijna niks - bij de Kiloshop in de Nationalestraat in Antwerpen (#nosponsor). Ik weet niet waar zij aan hun grote voorraad van die sjaaltjes zijn geraakt want ik vind dat een accessoire waar ik het nut niet van inzie. Maar feit is dat die winkel er echt heel veel in voorraad heeft.


Geregeld spring ik er eens binnen voor een nieuwe voorraad. Ik zoek dat de meest in het oog springende exemplaren uit. Er staan echt soms heelder verhalen en schilderijen op die sjaaltjes!


Dat heeft overigens al als gevolg gehad dat een ontvanger van mijn met sjaaltjes ingepakte kadootjes minstens even enthousiast was over de verpakking als over hetgeen er in zat !


Ik heb zelf geen groot talent voor het inpakken van kadootjes. Maar ik heb op pinsterest een bord met ideetjes verzameld met tutorials voor het inpakken met stof. Ga gerust eens kijken voor inspiratie!

tip: duurzaam kadootjes inpakken: furoshiki

10 opmerkingen:

  1. Now this is the collest idea I have heard of in a long time!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nice! It is not my idea, but I am glad I pointed out this method for anyone who didn't know it and who wants to try it!

      Verwijderen
  2. Top idee. Nu in de kringloop op zoek naar zulke sjaaltjes alhoewel die daar niet zo goedkoop zullen zijn vrees ik. Misschien dan toch eens naar de kiloshop. Ik had daar zelfs nog nooit van gehoord dat dat bestond. Dankjewel voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ondertussen zelf nog eens naar de kiloshop gegaan en zag tot mijn verbazing heel de etalage volhangen met ingepakte kadootjes op deze wijze. Ze zullen dat onthouden hebben van die keren dat ik bij hen sjaaltjes kocht en hen zei waar ik dat voor gebruikte! Helaas hadden ze wel geen sjaaltjes meer liggen, ik hoop dat ze baan moesten ruimen voor wintersjalen en deze binnenkort terug komen en dan ga ik zeker een nieuwe voorraad inslaan!

      Verwijderen
  3. I love this idea! How very cool. Pinning!

    Michelle
    https://mybijoulifeonline.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een slim idee! Dit ga ik onthouden. Dankjewel voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet mijn idee hoor, ik schreef het alleen op :) . En graag gedaan!

      Verwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com