woensdag 5 mei 2021

Bouillon by night

Bouillon by night

In het laatste weekend van de paasvakantie - die voor de scholen, zelf had ik geen paasvakantie -  trokken mijn lief en ik naar de Ardennen om wat gezonde boslucht op te snuiven.

Bouillon by night

Ons uitje van enkele maanden geleden naar de hoge venen had zo'n deugd gedaan dat we besloten dat nog eens over te doen. Deze keer zochten we het in Bouillon alwaar de innerlijke ridder in mijn lief zijn hart kon ophalen in het kasteel dat er boven het stadje uit troont. 

Bouillon by night

We boekten een hotelletje dat eveneens over de stad uitkeek en waar we vanuit het raam zicht hadden op de beboste heuvels aan de overkant én op het kasteel waar het stadje om bekend staat. 

Bouillon by night

Het bleek een goed hotelletje te zijn (hotel Panorama in Bouillon - #nosponsor, gewoon ter info). Door de coronamaatregelen werd zowel ontbijt als diner op de kamer gebracht. Nadeel: je moet op voorhand beslissen wat je als ontbijt wil eten. Maar ik vond het eigenlijk toch vooral een fijne ervaring om eens als sjieke mensen eten op de kamer te krijgen. 

Bouillon by night

Ik hou van nachtelijke fotografie maar omdat het stadje helemaal beneden lag en ik een hele klim terug naar boven zou moeten maken als ik daar zou gaan fotograferen, besloot ik het deze keer te beperken tot foto's vanuit het hotelkamerraam.

Bouillon by night

En ik besloot daar als eerste een blog over te schrijven omdat die foto's het eerste klaar waren en het blogartikel daarover het snelst te schrijven valt. Want ik heb vandaag nog andere dingen te doen dan rondhangen op mijn blog. Ook dit soort van overwegingen spelen mee achter de schermen van een blog :).

Bouillon by night

Meer blogartikelen met uitjes naar de Ardennen in de hoofdrol ... 

6 opmerkingen:

 1. Mooie foto's!
  Toevallig vroeg iemand een paar dagen terug of we binnenkort meegaan naar Bouillon op vakantie, maar in deze coronatijd gaan we dat niet doen. Later misschien een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou ook niet direct met andere mensen op vakantie gaan nu. Maar bouillon loopt niet weg hé; je kan er vast nog wel eens naartoe!

   Verwijderen
 2. Mooie streek daar en Bouillon is een mooie burchtstad. Zoiets spreekt toch altijd nèt een beetje meer tot de verbeelding vind ik. Jullie hebben duidelijk genoten en da's het voornaamste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful night sky. Pictures are wonderful.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg! Wij waren er onlangs overdag :-)

  BeantwoordenVerwijderen