woensdag 11 september 2019

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Hitte, ik kan er hoe langer hoe minder tegen.
Komt dat doordat ik veel te zwaar ben? Of heeft mijn leeftijd er iets mee te maken? Ik weet het niet goed. Misschien alles wel een beetje. Maar ik kan me met de beste wil van de wereld niet meer inbeelden dat ik voor mijn plezier hartje zomer naar een warm land zou trekken om daar te gaan liggen bakken op een strand. 


Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Maar niet meer naar warme landen trekken in de zomer is natuurlijk geen garantie dat ik niet in hitte terecht kom. Zo zat ik vorig jaar in Parijs toen daar een hittegolf de stad teisterde en dan kan je niet anders dan het ondergaan. Er was gewoon geen ontsnappen aan.

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

En dat zit je daarin die hete stad in een volle metrotrein tussen de zwetende stinkende mensen in een veel te kleine ruimte met te weinig frisse lucht te lekken van de warmte.

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Madammen hebben daar echter iets op gevonden: in de metro liep het vol met druk wapperende dames, mezelf incluis. Ik had al snel ook ergens een waaier op de kop getikt en kwam niet meer buiten zonder dat ding. Een schoontje zelfs: er stond een kat op! Zo'n waaier bleek écht verkoeling te brengen! Ge moet dat maar eens proberen als je dat nog nooit deed. 

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

De arme meneren in de oververhitte stad hadden minder mogelijkheid om te ontsnappen aan dat plakkend zweetweer. Want zij geraakten blijkbaar niet voorbij de ongeschreven regel dat het een man niet betaamt om met waaiers te wapperen. Vermoedelijk tast dat hun mannelijkheid aan of zo? Ik weet niet waarom ze nog liever misselijk worden van de hitte dan met zo'n waaier in de hand gezien te worden, maar het was wel een opvallende vaststelling die ik deed. 

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Na mijn reisje naar Parijs in de hitte heeft mijn waaier nog veel dienst gedaan. In de warmere maanden van het jaar heb ik hem altijd bij en hij staat me bij als ik weer eens overvallen word door oververhitting.

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Maar vanaf nu kan ik dat met een nog veel mooier exemplaar doen! Ik kocht er namelijk 2 beeldige nieuwe via etsy.  Het heeft me wél een jaar geduurd vooraleer ik ze vond. 

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

De oorsprong van die zoektocht gaat terug naar diezelfde zweterige metroritten in de hittegolf in Parijs. Ik zag daar namelijk een elegante zwarte mevrouw een prachtige waaier tevoorschijn halen. Hij was gemaakt van Afrikaanse stof en had een leren handvat, en ik vond hem zo mooi dat ik onmiddellijk besloot om ook op zoek te gaan naar zo'n exemplaar. 

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Vanaf toen zat er onbewust een radar in mijn hoofd die mijn omgeving scande naar winkels met Afrikaanse producten in de hoop er eentje tegen te komen waar ik ze zou kunnen vinden. 
Ik zocht ook een beetje op Etsy maar al die inspanningen leidde niet tot het vinden van zo'n kleurrijke wapperaar.

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Tot enkele weken geleden tijdens de voorbereiding van mijn nieuw zomers bezoek aan Parijs (ik schrijf deze blogpost zo'n week voor ik vertrek naar Parijs, maar omdat ik tijdens mijn vakantie geen blogs wil publiceren zal je dit wellicht pas lezen als ik al lang terug ben). Ik besloot nog eens een zoektocht te doen op Etsy en deze keer had ik geluk: zocht ik met andere zoektermen dan vorige keer of zijn er ineens meer winkels die ze verkopen? Ik weet niet hoe het komt maar ik had ineens keus te over en ging voor deze 2 handgemaakte exemplaren uit het Etsywinkeltje van Vanessa uit Londen (#nosponsor).

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

En toen ze aankwamen bleken ze nog mooier dan ik had verwacht!

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Bon, wat ik me nu afvraag: Zijn deze niet ook bruikbaar door oververhitte meneren zonder dat hun mannelijkheid in het gedrang komt? Wat denken jullie? 

Keep it cool met Afrikaanse waaiers

Ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en ik schreef deze blog dan ook op eigen initiatief, zonder er iets voor in de plaats te krijgen. Ik zocht zelf naar de waaiers en betaalde ze gewoon.

12 opmerkingen:

 1. Amaai! Hoe schoon zijn die! Ik denk dat ik er toch ook ga bestellen. Niet aan te weerstaan. En moest jouw lief twijfelen : Ik vind ze geweldig mannelijk. Gewoon doen en wapperen. Een dubbelgevouwen krant wil ook wel helpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn lief heeft er ondertussen al gebruik van gemaakt - weliswaar wat aarzelend - in de metro van Londen! Maar hij is op dat vlak toch iets losser dan veel andere mannen.

   Verwijderen
 2. Zou dat zelf te maken zijn? Ik wil dat proberen. Oh de max! Een waaier asorti met mijn tenue ��. Ik draag namelijk niks anders dan afrikaanse stoffen oldat al mijn kleren daar gemaakt worden of thuis gemaakt door mezelf met stof van ginder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb mij dat ook al afgevraagd! Misschien eens naar zoeken op you tube of pinterest of zo ...

   Verwijderen
  2. Zelf maken, lijkt niet moeilijk...

   https://www.youtube.com/watch?v=Qioby3z-ZrU

   Verwijderen
  3. Ja, die had ik ondertussen ook gevonden. Dat is een eenvoudige versie van deze hé. Deze heeft ook nog een omkasting van de steeltjes. Moet wel uit te pluizen zijn hoe ze dat maken. Dank je wel!

   Verwijderen
  4. Lijkt alweer poepsimpel maar die steeltjes in leer zijn wel veel mooier. Moet ook wel te doen zijn?

   Verwijderen
  5. Die omkasting zoals je het benoemt :-), mij zou het niet storen als de steeltjes niet omkast zouden zijn.
   Ik heb ze nog niet gemaakt, ik heb ook geen 'Ankara' stof, ik vraag mij af of het ook niet zou lukken met een andere, maar dan wel stijvere stof??? Ik zie wel, als ik één van dees eens veel tijd heb ;-)

   Verwijderen
  6. Laat het me weten als je het eens geprobeerd hebt hé! ben zeer benieuwd!

   Verwijderen
 3. Eén moet de eerste zijn. Als je lief in het vervolg met zijn waaier in de metro stapt (je hebt er immers meer) volgen er wellicht wel meer. Of je maakt er 1 in een hele stoere stof. Dan wordt het nog een rage 😁

  BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com