woensdag 3 juli 2019

Parijs: 3 lekkere adresjes

Parijs: 3 lekkere adresjes

Ik begin stilletjesaan af te tellen naar mijn volgend Parijsreisje. Het wordt een bezoek van 12 dagen en hopelijk is het dan iets minder warm dan tijdens mijn bezoek van vorige zomer toen ik midden in een hittegolf terecht kwam.
Stilletjesaan begin ik ook plannen te maken over wat ik er allemaal ga doen, en lekker eten hoort daar dan natuurlijk ook bij.
Ik heb een aantal adresjes die ik al eens uitprobeerde en die me zo goed bevielen dat ik er terug naartoe wil. Maar dat is niet altijd evident want ook in Parijs is het een komen en gaan wat betreft horecazaken.
Zo is mijn favo restaurant achter de hoek waar ik elke keer minstens 1 keer naartoe ga van eigenaar veranderd en is het een beetje weifelend afwachten of het er nog zo goed is, bleek mijn favo aziaat - de heerlijke Miss Hu, ze had fantastische dumplings! - met kerst ineens gewoon verdwenen en ook de afdeling van Nanachi die ik vorige zomer met plezier bezocht is alweer weg.

Maar hier kan ik hopelijk wel nog terecht: 


Parijs: 3 lekkere adresjes

NANACHI

Nanachi had 3 restaurants en ik bezocht dat éne dat nu blijkbaar permanent gesloten is helaas. Maar ik ga wel eens op zoek naar 1 van de 2 overgebleven vestigingen.
Nanachi is hip: azatisch, veel vegetarisch en erg gezond. Ze zijn vooral gespecialiseerd in Bento maar ik at er een misosoep (die ik niet zo geweldig vond eerlijk gezegd) en een ronduit fantastische salade van lauwe plakrijst met rauwe zalm, avocado en groenten. Voor die salade ga ik beslist eens terug. 

Parijs: 3 lekkere adresjes

Als ik in Parijs ben, ga ik zowat dagelijks uit eten. Maar met al dat restauranteten krijg ik op den duur een gebrek aan groensels in mijn voeding (waarom besteden zoveel restaurants zo weinig aandacht aan groenten bij het eten??? ) en dan ga ik op zoek naar juist vooral veel groenten. Dat is de moment dat je mij bij Nanachi kunt vinden.
Die keer dat ik er was, stond ik al voor openingstijd te wachten voor een plekje want je kon er niet reserveren. Ik had plaats, maar een kwartier later liep de zaal al helemaal vol. 

Parijs: 3 lekkere adresjes

Nanachi Trudaine is dan wel weg, maar er blijven er nog 2 over:
 • Nanachi Paradis
Rue de Paradis 31
75010 Parijs
 • Nanachi Charlot
Rue Charlot 57
75003 Parijs

Parijs: 3 lekkere adresjes

EL PULPHO

Mijn eerste contact met dit Peruaans restaurant was niet veelbelovend: het was een snikhete dag, ik was moe en plakkerig en had honger en ik wilde vooral wat koelte, zitten, en eten.
Ik zette me op het terrasje alwaar ik al snel de boodschap kreeg dat ik binnen moest gaan zitten omdat alles buiten gereserveerd was. Dus ikke al goed slecht gezind want het was veel te warm om binnen te zitten maar ik had echt geen goesting meer om nog verder te zoeken naar een plek om te eten. En binnen was het niet al te gezellig.
Maar toen kwam het eten....

Parijs: 3 lekkere adresjes

Ik kreeg een keur aan lekkernijen opgediend: een soort van ratatouille met zeer lekker gekruid vlees, tomaten en ui op een bedje van frieten (dat moest niet echt van mij) in een lekker sojasauske met een bol rijst, een gebakken banaan en een spiegelei.
Zeer zeer lekker! Ik ga er opnieuw naar toe, zeker weten! Zelfs als ik weer binnen moet gaan zitten! 
 • El Pulpho
Rue Lamarck 58
75018 Parijs

LES MARRONNIERS

Toen ik er voor het eerst kwam verwachtte ik een 13-in-een-dozijn typische Parijse brasserie.
Ik bestelde er een 'assiete de fromage' en die keuze zorgde er voor dat ik er sindsdien regelmatig terugkom.
Een 'assiette de fromage' kan je zowat overal eten in Parijs: je krijgt dan een bordje met verschillende kazen en wat brood en smullen maar.
Elke eetgelegenheid maakt er zijn eigen versie van door hun keuze van kazen en de garnituur. En Van alle plaatsen waar ik dit al at, is die van Les Marronniers het allerlekkerst: romige zachte kaas, heerlijk smeuige schimmelkaas, lekker afsmakende geitenkaas en krakend vers brood.
Deze zaak zit altijd stampvol en heeft een volgepropt terras onder een een hoop regenboogkleurige paraplu's. Maar de kaasplank maakt het de moeite waard om je tussen de mensen heen te wurmen op zoek naar die éne vrije plek. 

Parijs: 3 lekkere adresjes

 • Les Marronniers
Rue des Archives 18 - 20
75004 Parijs

Parijs: 3 lekkere adresjes

Heb jij nog adresjes in Parijs die ik beslist moet proberen? Laat maar komen!

Meer lekkere adresjes in Parijs:
PS: ik heb een reclame- en sponsorvrije blog . Ik schrijf deze blogpost zonder er iets voor in de plaats te krijgen en ik krijg geen vergoeding voor mogelijke aankopen door doorverwijzing via mijn blog...


8 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je weer naar Parijs gaat. 12 dagen, perfect! Ik wil ook een keer langer gaan. En les Marroniers is ook een van mijn favoriete adresjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi! ik had nog langer gekund maar dat heb ik vorig jaar gedaan (toen net geen 3 weken) en dat vond ik toch net iets te uitputtend.

   Verwijderen
 2. Wij hebben net weer geboekt om vier dagen naar Parijs te gaan. Heerlijk. En fijn dat jij weer tips hebt.
  Mijn restaurant tips: La Maison Bleue. Oxymore. La Chaufferie. De hele rue Montorgueil.
  Ik ben trouwens wel een beetje jaloers hoor, 12 dagen naar Parijs, wat heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die hangende paraplus zo'n mooi en vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier, het voorwerk maakt het allemaal nog leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige tips voor als wij ooit eens... Ben nog maar 1 keer naar Parijs geweest en dan nog wel met de fiets! :-) Dus als we ooit eens langer gaan, ga ik jouw adresjes zeker eens aandoen. Geniet alvast van jouw week. De voorpret is er in ieder geval al.

  BeantwoordenVerwijderen