dinsdag 30 januari 2018

Parijs: eten in 'Le Bon Bock'


Sinds afgelopen zomer heb ik er een nieuw favo eetadresje bij in Parijs: Le Bon Bock.Na mijn eerste bezoek aan dit restaurant ben ik er nog een paar keer terug geweest en ik voelde ineens de onweerstaanbare drang om er een blogpostje over te schrijven. (Da's natuurlijk niet echt waar maar ik ben op zoek naar een manier om mijn  blogpost wat spannender te beginnen en ik ben wat moe waardoor ik niet meer op goeie ideeën kom dus ge zult het toch hier moeten mee doen ) .


Bon, Le Bon Bock dus....
Dit restaurantje ontdekte ik in een wat rustiger straatje in Montmartre, dichtbij metrostation Anvers en net aan de overkant van nog een favo adresje van me, Miss Hu...


Eigenlijk was ik op zoek naar Miss Hu waar ik het jaar ervoor eens gegeten had, maar dat bleek gesloten en de gevel van Le Bon Bock sprak me erg aan dus besloot ik daar binnen te stappen.


Le Bon Bock claimt het oudste restaurant van Montmartre te zijn, ze zouden al bestaan sinds 1879. Het zou ook een vaste stek zijn geweest van Toulouse Lautrec, Picasso en veel andere kunstenaars. En het interieur is de laatste 100 jaar niet meer veranderd, dat zie je ook op 1 van de schilderijen die er hangen.


En zijn grootste charme zit wat mij betreft niet in het eten, maar in de sfeer. Ik had een hele dag rondgelopen in de drukte van Parijs en kwam ineens in een andere gemoedsgesteldheid terecht toen ik daar binnen stapte: houten tafels en banken, gedimd licht, schilderijen en curiosa van lang geleden, kaarsjes, ... .


Heerlijke muziek ook: ofwel staat er lome jazz op, ofwel wordt er op 1 van beide piano's live een deuntje gespeeld. Ik bleef er met alle plezier een tijdje zitten na het eten.


De keren dat ik er kwam was het meestal rustig. Maar dat is zeker niet altijd zo en heeft wellicht te maken met de periode van het jaar ( augustus is rustiger in Parijs) of met het tijdstip (voor 8 uur) dat ik er verzeild geraak. 


De laatste keer dat ik er kwam stonden ze tegen dat ik alweer doorging buiten aan te schuiven. Er lijken me trouwens ook veel Parijzenaars te komen eten.


Op de kaart staat eenvoudige Franse keuken. De eerste keer dat ik er kwam probeerde ik eindelijk eens die Parijse  'tartare'. Preparé feitelijk blijkt ;) . Ik eet het liever op nen boterham stelde ik vast..... 


Ik at er ook al lekkere kip met  camembertsaus maar hou vooral van hun parmentier du canard en hun moelleux. 


Ze zijn ook gespecialiseerd in het serveren van Absinthe op oude wijze: dat is iets met een glazen karaf en kaarskens en zo zag ik eens. Ik ben geen grote drinker dus ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd.


Wil je er zelf eens naartoe? Dit is het adres: 
   Rue Dancourt 2
   75018 Parijs
Ik vind er geen website van, maar ze staan natuurlijk wel op tripadvisor (met zeer uiteenlopende reviews stel ik vast ...)


PS: ik heb een reclame- en sponsorvrije blog. Ik schreef deze bijdrage dan ook op eigen initiatief en zonder er iets voor in ruil te krijgen. Ik betaalde er gewoon mijn rekening zoals iedereen ;) .

Meer blogposts over Parijs...

5 opmerkingen:

 1. Haha fijn dat je niet gesponsord werd. Ik word echt kriegel van al die madammen die gesponsorde blogberichten schrijven. Super gezellig daar. Ik zou er meteen binnenstappen. Dat van dat aanschuiven is wel een minpuntje maar dan maar heel vroeg voor alle Parijzenaars gaan eten. Voor ons Belgen is dat niet zo moeilijk. Dat vroeg eten. Je maakte weer geweldig mooie foto's. Ik liet gisteren je relectiefoto van IG (eifeltoren) aan onze leraar zien. Laaiend enthousiast was ie. Leuk hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan aanschuiven was maar 1 keertje hoor, en nadat ik al gedaan had met eten.
   En merci voor het compliment over mijn reflectiefoto! Heel plezant!

   Verwijderen
 2. En dat adres komt ook weer op mijn lijstje. Want binnenkort gaan we ook weer naar deze heerlijke, mooie en fijne stad.

  BeantwoordenVerwijderen