zondag 11 februari 2018

uit mijn derde tekenboekje V


Zo.
We zijn halverwege mijn derde tekenboekje.
De tekening hierboven ontstond niet doordacht. Ik begon maar wat te doen en tegen het einde zag ik er een zonsondergang boven de zee in. Ze werd 1 van mijn favorieten uit dit boekje.Ik vertelde eerder al dat ik mijn manier van tekenen helemaal omgooide. Vroeger vertrok ik van iets in mijn hoofd en was ik vervolgens gefrustreerd omdat ik het niet op papier kreeg (zowat altijd dus: je moet héél goed zijn om op papier te krijgen wat in je hoofd zit :D). Tegenwoordig vertrek ik vanuit een effect, een kleur, een vorm en zie ik wel wat er gebeurt.


Daarbij heb ik met mezelf de afspraak dat ik de tekening altijd afmaak, zelfs al zit ik op een bepaalde moment op een punt dat ik het resultaat helemaal de mist in vind gaan.
Soms blijkt het resultaat dan toch nog bevredigend te zijn omdat ik dan een uitweg vond.
En soms - zoals met de bijgetekende zwarte krullen op de tekening hieronder - blijf ik te lang doorgaan en loopt het op het einde mis.  


Ik ben niet goed in figuratief tekenen, ben technisch ook niet erg getalenteerd. Maar ik heb ondertussen wel wat dingetjes ontwikkeld die me in staat stellen om mijn tekeningetjes wat op te waarderen : zo gebruik ik graag de combinatie van potlood met zwarte stift en decoreer ik vervolgens wat ik kleurde graag met zwarte puntjes en streepjes. 
Ik gebruik dat ondertussen zo vaak dat ik dat als mijn persoonlijke tekenstijl beschouw.
Wat ik er van geleerd heb is dat je ook met beperkt talent een herkenbare eigenheid kunt ontwikkelen en een manier kan vinden om toffe resultaten te behalen.

3 opmerkingen:

  1. Erg mooi werk en dit is heel fijn om te maken, je wordt er helemaal zen van.
    Groet El

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I do so enjoy your free form drawing style and you're right the waves in the sunset is beautiful. I also love the dancers on the mountain. They look so happy

    BeantwoordenVerwijderen