maandag 11 september 2017

boekentip: Don't Be A Tourist in Paris


Ik schrijf niet alleen op een blog, ik lees er ook veel. En Messy Nessy Chic is 1 van mijn allerfavorietste blogs. 
Deze blog is van Vanessa, een Londense vrouw die verkaste naar Parijs en daar nu woont. Op haar blog schrijft ze over allerlei oude curiosa en weetjes en over mooie plekjes op onze aardbol. Omdat haar uitvalsbasis Parijs is, gaan veel van haar blogposts over deze stad en ik haalde er al veel tips uit voor mijn eigen tripjes naar daar.
Een paar maanden geleden kondigde Vanessa op haar blog de komst aan van een door haar geschreven boek over Parijs. Dat was een mededeling die bij mij op veel vreugde kon rekenen, want dat dat een goed boek zou worden wist ik wel zeker. Dat ik het zou aanschaffen stond dan ook als een paal boven water en ik bestelde het van zodra het kon. De timing van het verschijnen was perfect: het boek zou in mijn brievenbus arriveren net voor mijn volgende trip naar Parijs.Helaas pindakaas, het uitgeven van boeken loopt wel eens vertraging op heb ik al ondervonden en dat was deze keer niet anders. Het betreffende boek zou daardoor in mijn brievenbus belanden op de moment dat ik zelf al in Parijs zat en daardoor zou meneer de postbode het terug moeten meepakken waarna het weer weet ik veel waar zou belanden omdat ik het niet zou kunnen afhalen omdat ik niet thuis was. Dus stuurde ik Vanessa een berichtje met de vraag om mijn boek nog eventjes te laten liggen tot ik terug thuis was zodat ik het in ontvangst zou kunnen nemen  en zij antwoordde ' kom het dan maar bij mij halen in Parijs'.En zo komt het dus dat ik op een rustige dag in augustus oog in oog stond met de schrijfster van 1 van mijn favo blogs en van haar mijn exemplaar van haar boek overhandigd kreeg.
Nu ben ik niet de meest sociale persoon die er op deze aardbol rondloopt en ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren.  Zou ik ze vragen om eventjes een kop koffie te gaan drinken? Maar ze was wellicht druk bezig en ik wilde haar niet van haar werk afhouden en onnodig beslag op haar leggen. Zou ik vragen om een foto te mogen maken voor op mijn blog? Maar dat was wellicht wat puberaal? Ik durfde het koffievoorstel uiteindelijk niet te doen, nam ook geen foto, maar deed wel een babbeltje met de sympathieke jonge vrouw die deze blogster bleek te zijn, kreeg nog wat tips van haar toen ik haar vertelde dat ik op weg was naar Jardin de Luxembourg en verliet het pand met haar boek om er in het desbetreffende park al wat in te lezen.Het boek komt tegemoet aan mijn verwachtingen. Het staat boordevol tips en toffe adresjes in Parijs waar de doorsnee toerist meestal niet komt. Het is vlot geschreven - in het engels -  en op een originele manier opgedeeld in verschillende hoofdstukken ( ik vertel niet hoe, moet je zelf maar ontdekken). Er is achteraan ruimte om eigen notities te nemen en het heeft een index ingedeeld per arrondissement waardoor je makkelijk dingen kan zoeken in functie van waar je bent. Vanessa houdt van Parijs en dat is te merken aan de geestdriftige manier waarop ze erover schrijft in het boek. Ik heb het boek nog niet helemaal van voor naar achteren gelezen. Maar ik gebruikte het tijdens mijn verblijf in Parijs wel alvast om wat tips voor bezoekjes te vinden. Nu ik terug thuis ben lees ik er af en toe een stukje in en streep dan gewoon aan waar ik de volgende keer graag eens naartoe wil (en er staan al heel veel streepjes in dat boek! Ik zal nog vaak moeten teruggaan denk ik). Dit is een boek waar ik nog veel plezier aan ga hebben, dat is zeker. Wil je zelf ook eens wat andere plekjes ontdekken in Parijs, dan raad ik het je zeker aan. Je gaat er geen info in vinden over de evidente toeristenplaatsen zoals de Eiffeltoren en het Louvre, maar daar heb je geen boek voor nodig denk ik ;). Je kan het boek bestellen via haar blog.
PS: ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en heb ook dit boek uit eigen beweging gekocht en volledig betaald. Ik schrijf deze blogpost op eigen initiatief en zonder medeweten van Messy Nessy Chic en kreeg er niks voor in ruil.

5 opmerkingen:

 1. Oh! Ik ontdekte hier al veel leuke plekken in Parijs, dus dit boek komt op de verlanglijst! Merci x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!! Je had natuurlijk best een foto kunnen maken, maar dat is soms lastig om te vragen. Ik ga meteen kijken of het boek in Nederland te koop is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ah! Ik bestelde hem ineens bij haar via haar website. Maar tof dat ij ook hier op de markt komt!

   Verwijderen